
Yaz tatiline denk gelen Ramazan Bayramı'nda seyahate yönelik yoğun talep nedeniyle bilet bulmak zorlaştı.***
ANKARA - Seval Ocak Adıyaman -
Ramazan Bayramı tatilinin, yaz tatili ile birleşmesi vatandaşların seyahat taleplerinde artışa neden oldu. Özellikle karayolu ile taşımacılık yapan firmaların ek seferleri şimdiden doldu.
AA muhabirine konuya ilişkin bilgi veren Metro Turizm Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Yirmibeşcik, ek seferlerin planlamasına günler öncesinden başladıklarını ve tatile henüz on günden fazla vakit olmasına rağmen ek seferlerin birçoğunun dolduğunu kaydetti.
Bayramın, tatil sezonuna denk gelmesinin seyahat talebini artırdığını belirten Yirmibeşcik, şöyle devam etti:
''Bu bayram belirli bir yöne değil her yöne yoğunluk var. Her yerin kendine göre potansiyeli var. Örneğin 26 Ağustosta Adana'ya 17, Antalya'ya 22 ek seferimiz var. Gidişler ağırlıklı olarak Ankara, İzmir ve İstanbul'dan. Dönüş biletlerini de satmaya başladık ama tatilin kaç gün olacağı henüz belirlenmediği için gidişler kadar yoğun değil''
Ramazan Bayramı tatili öncesinde havayolu ile taşımacılık yapan işletmeler de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) ek sefer talebinde bulunmaya başladı.
TCDD Genel Müdürlüğü ise Bayram tatili seyahatleri için tüm anahat trenlerine, tren kapasitesi kadar vagon ekleyecek. Kuruluş ayrıca Ankara-Eskişehir arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) için de ek sefer planlaması yapıyor.