Dolar
32.49
Euro
34.96
Altın
2,330.97
ETH/USDT
3,153.60
BTC/USDT
64,516.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

İftar saatini camide bekliyorlar

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, ramazan ayında sıcak hava nedeniyle mukabelenin ardından camilerde dinlenerek iftar saatini bekliyor.

08.06.2016 - Güncelleme : 08.06.2016
İftar saatini camide bekliyorlar Fotoğraf:AA/Halil Fidan

ŞANLIURFA

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, ramazan ayında sıcak hava nedeniyle mukabelenin ardından camilerde dinlenerek iftar saatini bekliyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen ve sıcaklığın 30 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da birçok vatandaş, öğle namazının ardından camilerde okunan mukabeleyi takip ediyor. Mukabeleden sonra vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki klima ve taş mimarisi sayesinde dışarıya göre daha serin olan camilerde dinlenme imkanı buluyor.

Kimi vatandaşlar camilerde günün büyük bölümünü ibadet ederek geçirirken, bazı vatandaşlar ise uyumayı tercih ediyor.

Esnaf Mehmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın ilk günleri olması nedeniyle vatandaşların çarşıya gelmediğini, bunun üzerine kendisinin de camide vakit geçirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Ramazanda ruh ve bedenlerini dinlendirme imkanı bulduklarını anlatan Çetin, "Bu yıl geçen yıllara göre hava çok sıcak değil ancak ramazanın ilk günleri olduğu için vatandaşlar evlerinden çıkmamayı tercih ediyor. Böyle olunca yoğunluğumuz da olmuyor. Bunun için birçok esnaf camilerde hem ibadet ediyor hem de dinlenme imkanı buluyor." dedi.

Muhabir: Halil Fidan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın