Yaşam

Halat ve araba lastiğiyle idman yapıyorlar

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Muay Thai sporcuları, müsabakalara gemi halatı ve araba lastikleriyle yaptıkları çalışmayla hazırlanıyorlar.

Şener Toktaş  | 16.12.2015 - Güncelleme : 16.12.2015
Halat ve araba lastiğiyle idman yapıyorlar

Bitlis

BİTLİS

Tatvan'da katıldıkları birçok şampiyonada başarı elde eden muay thai sporcuları, müsabakalara gemi halatı ve araba lastikleriyle yaptıkları idmanlarda hazırlanıyorlar.

Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur, AA muhabirine, katıldıkları şampiyonlarda başarı sağlamalarında "crossfit" antrenmanının büyük etkisinin bulunduğunu söyledi.

Antrenmanın, sporcularda bazı temel özelikleri artırdığını ifade eden Uğur, şöyle konuştu:

"Bu antrenman, ABD'de itfaiyeci ve polislerin daha güçlü ve başarılı olması için yapılan çalışmaydı. Biz de bundan faydalanarak, sporcuların dayanıklılığını, iş yapabilme kapasitesini, güç, esneklik, patlayıcı kuvvet, hız, koordinasyon, çeviklik, denge ve vücut kontrolünü daha üst seviyeye çıkarıyoruz. Haftada iki gün bu antrenmanı yapıyoruz. 'Tekerlekle gelen şampiyonluk nasıl oluyor?' diye yaptığımız işi anlamayanlar olabiliyor. Ancak dünyanın her tarafında crossfit antrenmanı bu şekilde yapılıyor."

"Avrupa Şampiyonasından 6 madalyayla döndük"

Katıldıkları Muay Thai Avrupa Şampiyonasında büyük başarı elde ettiklerini dile getiren Uğur, "Avrupa Şampiyonasından 6 madalyayla döndük. Bu antrenman sayesinde şampiyonada bir sporcu birinci, 3 sporcu ikinci, 2 sporcu da üçüncü oldu" diye konuştu.

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.