
Erciş'te 5 katlı apartmanın yıkılması sonucu eşi ve kızını kaybeden baba, enkaz kaldırılırken ailesine ait eşyaları gördükçe gözyaşlarını tutamadı.***
ERCİŞ
Erciş'te meydana gelen depremde yıkılan 191 binanın enkazı kaldırılması sürüyor. Enkaz sahipleri, yakınlarına mezar olan enkazların kaldırılışını gözyaşlarıyla izliyor, enkazdan çıkan bazı eşyaları iş makinelerinin arasından hatıra amaçlı almaya çalışıyor.
Erciş'te yıkılan Bakay Apartmanı'nın sakinlerinden Veysel Gözüaçık (33), eşi Fatoş (33) ve kızı Nur'un (13), enkaz altında kaldığını söyledi.
Taksicilikle geçimini sağladığını anlatan Gözüaçık, şöyle konuştu:
''Apartmanın ikinci katında oturuyordum. Depremden yaklaşık 5 dakika önce eve yemek götürdüm. Beraber yemek yiyelim istedim. Eşim, 'yemek kalsın biz yeni kahvaltı yaptık, sonra yemek yiyelim' dedi. Ben de 8 yayındaki oğlum Nurullah'ı alıp, binanın önünde bekleyen taksime geçtim. Bu sırada deprem oldu ve bina olduğu yere yıkıldı. Koştum ama ellerim boş kaldı. Çaresizce bağırdım ama sonuç alamadım. Depremden 3 gün sonra enkazın altından eşim ve kızımı çıkardılar. Tozdan boğularak ölmüşler. Eşim kızımızı ellerinin altına almış şekilde çıkarıldılar. Korumaya çalışmış ama başaramamış.''
Enkaz kaldırılırken çok sevdiği eşi ve kızının eşyalarını gördüğünü belirten Gözüaçık, "Eşimle severek evlendik. Herşeyimdi. Taksime bile O'nu çok sevdiğim için 'su misali' yazdırdım. Bu mezar bir an önce kaldırılsın istiyordum. Enkaz yolun kıyısında. Her gün önünden geçiyorum. Enkaza baktıkça gözyaşlarıma hakim olamıyorum" diye konuştu.