
Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, sarsıntıyı yaşayanlar, korku dolu anları unutamıyorlar.***
VAN - Mehmet Bayer/Sıtkı Yıldız
Halen artçı sarsıntıların sürdüğü Van'da, depremin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen enkazdan sağ çıkarılan ve merkeze bağlı Alaköy'de yaşayan Nafiye Akman (40) ile deprem sırasında 2 torunuyla zor da olsa evden kaçarak kurtulan Ayşe Aycan (45), yaşadıkları korku dolu dakikaları AA muhabiriyle paylaştı.
Van'da yaşayan Nafiye Akman (40), deprem sırasında oğlunun çöken evin balkonunda bulunduğunu, kendisinin de bir odada çay içtiğini anlatarak, "Aniden ev sallanmaya başladı. Odadan çıkıp, kaçtım. Sonra oğlumun balkonda olduğunu hatırladım. Bulunduğu yere gidip, elimi uzattım kurtarmak için. Ancak o anda duvar çocuğun üzerine çöktü. Onu kaybetmiştik. Ablam Nafiye Akman ise diğer odada namaz kıldığı sırada depreme yakalandı ve hayatını kaybetti. Ev hiç sallanmadı, birden çöktü'' diye konuştu.
Baba Coşkun Akman (45) ise deprem sırasında işi gereği İstanbul'da bulunduğunu ifade ederek, ''Eşimi ve kızımı bana geri verdiği için Allah'a şükrediyorum. Ne bir belediye başkanı, ne de bir muhtar demez mi, 'kardeşim sizin neyiniz var?' Bunu bir sor, 'bir geçmiş olsun' de. Allah'ın verdiği bir afet yıkmış. Bize yardım gönderene de, el uzatana da teşekkür ederiz'' dedi.
Depremzede Ayşe Aycan da, depreme evinin mutfağında olduğunu ifade ederek, "8 yaşındaki torunum Hira Nur Aycan'a koşması için seslendim. O da bana doğru koşmaya başladı. Küçük torunum 3 yaşındaki Hicran Aycan'ı ise kucağıma aldım. Bu sırada salonda düştüm. Emekleyerek dışarıya çıktım, ancak toz ve dumandan göz gözü görmüyordu. Oğlum bizi görünce 'çıktınız mı, çok korktum içeride kaldınız' diyerek yanıma geldi. O anı hiç anlatamam" diye konuştu.