Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.40
BTC/USDT
70,215.00
BIST 100
9,111.59
Yaşam

Erasmus tecrübesi otizmli kardeşinin 'Remo' markasına ilham oldu

Yurt dışındaki tecrübesi sayesinde, otizmli kardeşinin sosyal olarak dışlandığını fark eden Tayfun Yılmaz, kardeşinin çizimlerini "Remo" markasıyla dünyaya tanıtıyor.

14.03.2017 - Güncelleme : 15.03.2017
Erasmus tecrübesi otizmli kardeşinin 'Remo' markasına ilham oldu

Ankara

ANKARA-Sultan Çoğalan

Erasmus sayesinde yurt dışında kazandığı tecrübeyle otizmli kardeşinin sosyal olarak dışlandığını fark eden Tayfun Yılmaz, kardeşinin çizimlerini "Remo" markasıyla dünyaya tanıtıyor. Tesadüf eseri yeteneği keşfedilen 17 yaşındaki Remzi'nin eskizleri, cam bardak ve kadeh ile porselen kupaların üzerine işlenerek İstanbul, Ankara ve Norveç'in başkenti Oslo'daki mağazalarda satılıyor.

Konuşma güçlüğü çektiği için kardeşi yerine AA muhabirine açıklama yapan Tayfun Yılmaz, 17 yaşındaki kardeşi Remzi'nin sanata ilgisini tesadüfen fark ettiklerini belirtti.

Remzi'nin sanat serüveninin, annesiyle yıllar önce gittikleri misafirlikte sıkılınca küçük bir tahtaya çizimler yapmasıyla başladığını dile getiren Yılmaz, bunun üzerine Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim üyesi olan annesinin, oğlunun çizimlerini diğer akademisyen arkadaşlarıyla paylaştığını kaydetti.

Yılmaz, kardeşinin resme olan ilgisini keşfetmeleriyle bunu geliştirmeye karar verdiklerini, çizimlerini seramiğe aktarmasını sağladıklarını söyledi.

Kardeşinin konuşma zorluğu yaşadığı için duygu, düşünce ve hayallerini sanatla ifade ettiğini, yolda yürüyen bir kadın, hayalet, çizgi filmdeki bir örümcek, çatıdaki bir adam, sakallı bir amcanın, kardeşinin çizimlerinde yerini alabileceğini belirten Yılmaz, 7 yıldır çizimler yapan Remzi'nin 4 yıldır da eskizlerini seramiğe aktardığını kaydetti.

Lisede ve üniversite öğrenimi süresince Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde değişim, gönüllülük ve Erasmus programları kapsamında eğitim aldığını anlatan Yılmaz, Türkiye Ulusal Ajansının desteklediği programlarla yurt dışında edindiği deneyimlerin kendisine kardeşinin sosyal olarak dışlandığı gerçeğini hatırlattığını belirtti.

Yılmaz, bu amaçla kardeşinin yeteneğini insanlarla paylaşmak, onun da diğerlerinden farkının olmadığını ve kardeşi gibi otizmli insanların istediklerinde neler başarabileceğini göstermek amacıyla Remzi'nin lakabı olan "Remo" adında bir marka yaratmaya karar verdiğini dile getirdi.

Tayfun Yılmaz, Erasmus tecrübesinin bir bakıma "Remo"nun doğmasına vesile olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın