Van'ın Erciş ilçesinde, depremden saatler sonra enkazdan çıkarılan İmdat Padak ve Ferhat Tokay taburcu edildi.***
VAN
Van'da 23 Ekim'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin hasara yol açtığı Erciş ilçesinde, 102 saat sonra enkazdan çıkarılan İmdat Padak ile 108 saat sonra kurtarılan Ferhat Tokay'ın, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesindeki tedavileri tamamlandı.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Bektaş, İmdat ve Ferhat'ın yaklaşık bir hafta süren tedavilerinin ardından taburcu edildiğini belirtti. Bektaş, ''İmdat ve Ferhat'ı, hastanemize ilk geldikleri günden itibaren kontrol altında tuttuk. Her iki çocuğumuzun da sağlık durumu iyi. Biz de istedikleri sürece hastanemizde misafir edebileceğimizi söyledik. Fakat Ferhat'ın ailesi, İmdat'ın ailesi kendi istekleriyle hastanemizden ayrıldı''dedi.
Bektaş, hastanedeki diğer yaralıların tedavisinin ise devam ettiğini belirtti.
Hastaneden ağabeyi Nihat Padak ile ayrılan İmdat Padak, bir hafta süren tedavisinden sonra ilk kez çıktığı hastane dışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatta kalmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Padak, yaralılara acil şifa, ölenlerin ailelerine de sabır diledi.
Ailesinin yaşadığı 70 haneli Kızılören köyünde çadır ihtiyacı olduğunu anlatan Padak, ''Şimdi hayata yeniden döndüm. Gidip köyümde çadırda yaşayıp üniversite sınavına hazırlanacağım'' dedi.