Dolar
32.56
Euro
34.85
Altın
2,325.60
ETH/USDT
3,170.70
BTC/USDT
64,699.00
BIST 100
9,722.09
Yaşam

Akdağ hastanede yaşadığı duygusal dakikaları anlattı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası yaralıların kaldırıldığı hastane ziyaretlerinde eşini kaybeden Filistinli baba ile diyaloğu anlatırken, duygusal anlar yaşadığını belirtti.

03.07.2016 - Güncelleme : 03.07.2016
Akdağ hastanede yaşadığı duygusal dakikaları anlattı

ANKARA - DUYGU YENER

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası yaralıların kaldırıldığı hastane ziyaretlerinde eşini kaybeden Filistinli baba ile diyaloğu anlatırken, duygusal anlar yaşadığını belirterek, "Eşinin vefat ettiğini biliyordu ama kimseyi yanına da yaklaştırmıyordu. İnsanlar bu durumlarda kabullenmek istemezler. Kendinize hakim olmak zorundasınız. Duygulansanız da gözünüzden yaş akıtmamaya çalışıyorsunuz. Her birinin bir hikayesi var." dedi.

Bakan Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırı nedeniyle Ramazan Bayramı'na buruk bir şekilde girileceğini ifade ederek, "Çocuklar şimdiden bir coşkuyu yaşamaya başladılar ama bizler biraz hüzünle giriyoruz. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimiz var, yaralananlar var." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıdan bir gün sonra yaralıların bulunduğu 10 ayrı hastaneyi ziyaret ederek, yaralılar ve aileleriyle görüştüğünü anlatan Akdağ, hepsinin ardında kendilerine ait hikayeleri olduğunu kaydetti.

Saldırıda eşini kaybeden Filistinli bir baba ve çocuğunu ziyaretinde yaşadıklarını unutamadığını vurgulayan Akdağ, "(Nasılsınız bir ihtiyacımız var mı?) diye sorduk. 'Ben iyiyim biraz ağrım var ama eşimden haber alamadım' dedi. 'İnşallah o da iyidir' diye söyledik, durumu biliyorduk... Gözlerinden yaşlar akmaya başladı. Muhtemelen biliyordu eşinin vefat ettiğini ama kimseyi yanına da yaklaştırmıyordu. İnsanlar bu durumlarda kabullenmek istemezler. Kendinize hakim olmak zorundasınız. Duygulansanız da gözünüzden yaş akıtmamaya çalışıyorsunuz. Her birinin bir hikayesi var." diye konuştu.

Ramazan gününde yapılan saldırı sonucunda insanların sevdiklerinden, çocuklarından, eşlerinden ve hayattan koparıldıklarını belirten Bakan Akdağ, teröre karşı mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın