Dolar
32.47
Euro
34.74
Altın
2,338.01
ETH/USDT
3,135.60
BTC/USDT
63,801.00
BIST 100
9,915.62
Sağlık, arşiv, arşiv

Sağlık Bakanı Akdağ'dan ''kızamık'' tepkisi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de kızamık salgını olmadığını, bazen sayıları yüzü bulan hastalarda yurt dışı kaynaklı virüs görüldüğünü bildirdi.

15.12.2012 - Güncelleme : 15.12.2012
Sağlık Bakanı Akdağ'dan ''kızamık'' tepkisi

ANKARA - Selma Bıyıklı Adabaş

Türk Tabipleri Birliği'nce dile getirilen kızamık vakalarıyla ilgili iddiaları AA muhabirine değerlendiren Akdağ, Türkiye'de sayıları bazen yüzlere çıkan kızamık vakaları görüldüğünü, bakanlığın aşılama yaş grubunda bulunmayan bu vakaların tümünün yurt dışından gelen virüsle kızamığa yakalandığını bildirdi.

''İnsaf diyesi geliyor insanın. Bu arkadaşlarımız tıbbı hiç mi bilmiyor? Bu arkadaşlarımız salgının ne anlama geldiğinden hiç mi haberdar değiller'' diyen Akdağ, ''Vakaların arasında sağlıkçıların da bulunduğu''nun anımsatılması üzerine, şunları belirtti:

''Neden? Çünkü kızamık aşısı belli bir dönemde yapılır. Çocukluk çağında yapılıyor. Biz 10 yıldır buradayız ve son 10 yılda kızamık aşılamalarını mükemmel hale getirebildik. Ondan önceki dönemlerde aşılamada eksikler var.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın