Dolar
40.26
Euro
46.83
Altın
3,338.33
ETH/USDT
3,163.20
BTC/USDT
118,186.00
BIST 100
10,213.46
Yaşam, arşiv

Adana kebabının ustaları yetişiyor

''Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi'' programıyla 32 kişi lezzetli kebap hazırlama sırlarını öğrendi.

24.11.2012 - Güncelleme : 24.11.2012
Adana kebabının ustaları yetişiyor

ADANA

Adana kebabını 2004'de tescilleyen Adana Ticaret Odası'nın (ATO) gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirdiği Adana kebabının tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik etkinlikleri sürüyor. Bu amaçla Türkiye'nin farklı kentlerinden kebap ustalarına yönelik eğitim programı gerçekleştirildi. Ustalar, kebabın hazırlanması, pişirilmesi ve sunulmasıyla ilgili ATOSEV tesislerinde uygulamalı eğitim gördü.


ATO Başkanı Ali Gizer, ''Adana dışındaki birçok şehirde Adana kebabı adı altında masamıza getirilen yiyeceğin, kebapla uzaktan yakından bir ilişkisi bulunmuyor''

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın