Gündem, arşiv

Yürekleri dağladı, olay araştırılıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'daki patlamanın yürekleri dağladığını belirterek, ''Bu elim olay, ciddi bir şekilde araştırılmaktadır'' dedi.

06.09.2012 - Güncelleme : 06.09.2012
Yürekleri dağladı, olay araştırılıyor

ANKARA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayımladığı mesajda, patlamada 25 askerin şehit olması nedeniyle milletçe büyük bir üzüntü yaşandığını kaydetti. Gül, ''Afyonkarahisar'dan gelen haber, acılarımızı katlamış, yürekleri dağlamıştır. Milletimizin başı sağolsun. Bu elim olay, ciddi bir şekilde araştırılmaktadır'' dedi.

Acımızı daha da katladı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de mesajında şunları kaydetti:
''Bölücü hainler tarafından Gaziantep, Şemdinli ve Beytüşşebap'ta düzenlenen saldırılar sonucunda verdiğimiz şehitlerin ardından gelen bu acı haber, acımızı daha da katlamıştır. Bu tür keder verici olayların nedeninin en kısa zamanda aydınlatılacağını düşünüyor, tekrar etmemesi için her türlü tedbirin alınacağına inanıyorum.'' 

Erdoğan'dan başsağlığı mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e gönderdiği başsağlığı mesajında şunlara yer verdi:
''Hepimizi derinden üzen bu elim hadisede şehit düşen askerlerimizin ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize ve sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.'' 

Kılıçdaroğlu'nun mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı başsağlığı mesajında, ''Bu büyük acıyla yüreklerimizi dağlayan şehit Mehmetçiklerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa, şehitlerimizin aileleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize, Türkiye'ye başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimizin ailelerine de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum'' ifadesini kullandı.

Bahçeli: Patlama üzerindeki şüphe giderilmeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili ''adli ve idari süreçlerin tekemmül ettirilerek, patlamanın üzerindeki şüphe ve soru işaretlerinin giderilmesi'' gerektiğini bildirdi.

Arınç: Üzüntümüze üzüntü kattı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamayla ilgili üzüntüsünü twitter hesabından paylaştı.
Arınç, şunları kaydetti:
''Afyon'da meydana gelen elim olay sonrası 25 vatan evladının şehit düşmesi üzüntümüze üzüntü katmıştır. Şehitlerimizin aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağolsun.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın