Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,212.95
ETH/USDT
3,592.00
BTC/USDT
70,846.00
BIST 100
8,983.57
Gündem, arşiv

Ulaştırma Bakanlığı metro projelerini üstlendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.

18.02.2015 - Güncelleme : 18.02.2015
Ulaştırma Bakanlığı metro projelerini üstlendi

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.

Elvan, yazılı açıklamasında, Ankara’da AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul’da Yenikapı-İncirli, İncirli-Sefaköy metro hattı ve Antalya’da Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını bakanlar kurulu kararı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının üstlendiğini bildirdi.

Söz konusu kararnamenin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Elvan, Ankara’da AKM-Gar-Kızılay metro hattının tümüyle yer altında metro standartlarıyla projelendirildiğini, 3,3 kilometre ve 3 istasyondan oluştuğunu kaydetti. Bunun, Bakanlıkça yürütülen Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi Metro hattının AKM İstasyonundan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatılma projesi olduğuna işaret eden Elvan, projenin, gar istasyonunda YHT ile adliye istasyonunda ise belediyece planlan raylı sistem, teleferik ve otobüs ana aktarma istasyonuyla, Kızılay istasyonunda ise Çayyolu ve Batıkent metro istasyonlarıyla entegrasyonu sağlayacağını kaydetti.

İstanbul’daki Yenikapı-İncirli hattının tümüyle yer altında metro standartlarıyla projelendirildiğinin altını çizen Elvan, şu bilgileri verdi:

"7 kilometre ve 5 istasyondan oluşan söz konusu proje, Hacıosman-Taksim-Yenikapı metro hattının İncirli'ye uzatılma projesidir. Yenikapı transfer merkezinde Marmaray ve Yenikapı- Havalimanı raylı sistem hatlarıyla, İncirli transfer merkezinde ise Bakırköy-Başakşehir, Bakırköy-Beylikdüzü ve İdo-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla entegre olacak. İncirli-Sefaköy hattıyla kesintisiz bağlanarak Hacıosman-Beylükdüzü arasında aktarmasız bağlantı sağlanacak."

İncirli-Sefaköy Metro hattının da tümüyle metro standartlarıyla projelendirildiğini ifade eden Elvan, bunun 7,2 kilometre ve 6 istasyondan oluştuğunu bildirdi. Projenin, Bakırköy-Beylükdüzü hattının birinci aşaması olan İncirli-Sefaköy kesimini kapsadığını belirten Elvan, bu sayede İncirli transfer merkezinde Bakırköy-Başakşehir, Yenikapı-İncirli ve İdo-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla entegre olunacağını, Hacıosman-Sefaköy arasında aktarmasız bağlantı sağlanacağını kaydetti.

Antalya’daki Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı projesiyle ilgili de bilgi veren Bakan Elvan, "Hattın yaklaşık 16,8 kilometresi hemzemin, 1 kilometresi aç-kapa, 160 metresi köprüdür. Tramvay standartlarıyla projelendirilmiş olup 17,2 kilometre ve 6 istasyondan oluşmaktadır. Mevcut 11,1 kilometrelik birinci aşama Kepez-Meydan tramvay hattının devamı niteliğindedir. Bu projeyle kentin havaalanı ve EXPO 2016’ya kesintisiz bağlantısı sağlanacaktır" ifadesini kullandı.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.