Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,580.50
BTC/USDT
70,823.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

17.05.2019 - Güncelleme : 17.05.2019
Türkiye ve dünya gündemi

Ankara

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'yu kabul edecek, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul muhtarlarıyla iftarda bir araya gelecek.

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunacak.

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığında muhtarlarla bir araya gelecek, Gaziosmanpaşa Belediyesini ziyaret edecek, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi Başkanı Mykola Gnatovskyy ve heyetini Haliç Kongre Merkezinde kabul edecek, Trabzon derneklerinin temsilcileriyle görüşecek.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cannes Film Festivali’nde Türkiye standını ziyaret edecek ve Türk Günü Resepsiyonu'na katılacak.

5- TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda, Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek.

6- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Saraybosna'da Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik tarafından kabul edilecek, Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Sarovic'le görüşecek, Tarım, Su Yönetimi ve Ormancılık Bakanı Semsudin Dedic ile Yerinden Edilenler ve Mülteciler Bakanı Edin Ramic ile bir araya gelecek.

7- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara'da Türk Müteahhitler Birliği ve İNTES Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının "Geleneksel İftar Yemeği"ne katılacak.

8- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri ile konut fiyat endeksini duyuracak.

9- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Helsinki'de Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 129'uncu Toplantısı'na katılacak.

10- KKTC'de hükümetin istifasının ardından yeni hükümetin kurulma sürecine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

11- Bayburt ile Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı'nda 10 Mayıs'ta haber takibi yaparken uçuruma düşerek kaybolan AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına devam edilecek.

12- FETÖ davaları:

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı dava 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

- Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılanmasına 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

13- Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçları İspanya'da başlayacak.

- Organizasyonun ilk günündeki yarı finalde iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek.

- Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izleyecek.

- Yarı finalin diğer maçında Rusya'nın CSKA Moskova ile İspanya'nın Real Madrid takımları karşılaşacak.

14- Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta Kasımpaşa-Atiker Konyaspor maçıyla başlayacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın