Dolar
32.32
Euro
34.81
Altın
2,301.87
ETH/USDT
3,092.10
BTC/USDT
63,394.00
BIST 100
10,276.88
Gündem

'Terörün AA muhabirlerini hedef alması hakikati susturma çabasıdır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, AA muhabirlerinin PKK'lılar tarafından kaçırılmasına ilişkin, "Terörün AA muhabirlerini hedef alması hakikati susturma çabasıdır" dedi.

21.02.2016 - Güncelleme : 22.02.2016
'Terörün AA muhabirlerini hedef alması hakikati susturma çabasıdır'

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasına ilişkin, "Terörün AA muhabirlerini hedef alması hakikati susturma çabasıdır. AA muhabirleri hakikatı duyurmak adına görev yapıyorlar. Onların hedef alınması halkın gerçeği duyma hakkının hedef alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, eylemi "alçakça" olarak değerlendirdi.

Çelik, gazetecileri hedef alarak terörün gerçek yüzünü örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek, "Anadolu Ajansı muhabirleri dünyanın her yerinde en tehlikeli ortamlarda gerçeğin peşinden koşuyorlar. Dünyada en zor yerlerde herkesin sustuğu zamanlarda AA muhabirleri gerçeğin sesi oldular, olmaya devam ediyorlar. Terörün AA muhabirlerini hedef alması hakikati susturma çabasıdır. AA muhabirleri hakikatı duyurmak adına görev yapıyorlar. Onların hedef alınması halkın gerçeği duyma hakkının hedef alınmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Medya-İş Genel Başkanı Eser'den olaya kınama

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, PKK'lılar tarafından kaçırılan Anadolu Ajansı muhabirlerinin maruz kaldıkları muameleyi kınadığını belirterek, muhabirlerin biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan: PKK'nın gazetecileri kaçırması büyük bir suçtur

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Anadolu Ajansı muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasına ilişkin, "PKK'nın bu kirli savaşının sivillere kadar uzandırdığını belirterek tek amaçları görevlerini yapmak olan, ekmeğini bu işten kazanan gazetecileri kaçırması büyük bir suçtur. Bu insanlık suçunu kınıyoruz. Bu meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Ayrıca uluslararası medya ve toplum devreye girerek bu örgüte baskı yapmalıdır" ifadelerini kullandı. 

TGC'den kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasını kınadı.

TGC'den yapılan açıklamada, "Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin özellikle çatışma bölgelerinde PKK tarafından hedef seçilmesini, can güvenliklerinin tehlikeye atılmasını ve çalışma özgürlüklerinin engellenmesini kınıyoruz" ifadelerine yer verilerek, gazetecilerin kamuoyunun şeffaf bir biçimde oluşmasını sağlayarak, halkın haber alma hakkına aracılık ettiği ve barıştan yana taraf olduğu belirtildi.

UMED:  Terör örgütü PKK, saplandığı hendekten çıkış yolu için gazetecileri hedef aldı

Uluslarararası Medya ve Enformasyon Derneği'nden (UMED) yapılan açıklamada, "Son dönemde yaptığı acımasız saldırılarla gerçek ve arsız yüzü bir kez daha ortaya çıkan terör örgütü PKK, saplandığı hendekten çıkış yolu için bu kez gazetecileri hedef aldı" ifadeleri yer aldı.

Bulgaristan Gazeteciler Cemiyeti'nden kınama

Bulgaristan Gazeteciler Cemiyeti (SBJ) Genel Başkanı Snejana Todorova, basın mensuplarına karşı her türlü şiddeti kınadıklarını belirterek, ifade özgürlüğünün diğer tüm özgürlüklerin temeli olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın