Dolar
32.29
Euro
34.77
Altın
2,321.16
ETH/USDT
3,058.20
BTC/USDT
63,284.00
BIST 100
10,267.09
Gündem, arşiv

Sultanbeyli'de 2 terörist öldürüldü

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1 terörist ölürken, çevrede önlem alan güvenlik güçlerine ateş açan 2 terörist de ölü olarak ele geçirildi.

10.08.2015 - Güncelleme : 10.08.2015
Sultanbeyli'de 2 terörist öldürüldü

İSTANBUL

Sultanbeyli'de gece saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlediği Fatih Polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine 06.45 sıralarında ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Silahlı çatışmada iki saldırgan öldürüldü.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada da 2 kişinin operasyon neticesinde ölü olarak ele geçirildiği, bir kişinin de bombalı araç saldırısı sırasında öldüğü belirtildi.

Polis merkezinin dış cephesi güvenlik filesiyle kaplandı

Sultanbeyli'deki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda zarar gören Fatih Polis Merkezi'nin dış cephesi güvenlik filesiyle kaplandı. 

Saldırının ardından belediye ekipleri, karakolun dış cephesini fileyle sardı. 

Karakol önünde ve çevresinde zarar gören araçlar da çekicilerin yardımıyla kaldırılmaya başlandı.

Bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yapılan açıklamada, "silahlı ve bombalı eylemi gerçekleştiren 2 terör örgütü mensubu silahlı çatışma neticesinde ölü olarak ele geçirilmiştir. Terör örgütü mensuplarından 2 uzun namlulu otomatik silah, 2 tabanca, bu silahlara ait 8 şarjör ile çok sayıda fişek ele geçirilmiştir.'' denildi. 

Açıklamada, olayla ilgili adli tahkikata başlanıldığı bildirildi.

Saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği belirlendi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü araçla 3 terörist tarafından düzenlenen saldırının ardından Terörle Mücadele ekiplerince başlatılan soruşturmada, eylemi yapanların örgüt bağlantıları ortaya çıkarıldı.

Fatih Polis Merkezine düzenlenen saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Emniyet yetkilileri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimliklerinin belirlendiğini ancak soruşturma devam ettiği gerekçesiyle kimliklerinin açıklanmayacağını kaydetti.

Yetkililer, Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında ölen teröristin kimliğinin ise DNA analizinin ardından kesinleşeceğini belirtti.

Polisin çalışması sonucu, çatışmada ölü ele geçirilen iki teröristin de sahte kimlik kullandıkları tespit edildi. ''Mehmet Gül'' sahte kimliğini kullanan teröristin, Bingöl nüfusuna kayıtlı ve 1990 doğumlu Burak Boğakhan olduğu ortaya çıktı. Boğakhan'ın 2009 yılında terör örgütü kampında eğitim gördüğü öğrenildi. 

Çatışmada ölen ve üzerinden sahte kimlik çıkan diğer terörist ile bombalı aracı kullanan ve patlama sonucu vücudu parçalanan teröristin kimliklerinin henüz belirlenemediği bildirildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.