Dolar
32.58
Euro
34.88
Altın
2,313.51
ETH/USDT
3,144.90
BTC/USDT
64,268.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

Sultanbeyli'de polis merkezine saldırı

İstanbul Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezine düzenlenen terörist saldırıda 1'i komiser yardımcısı 3 polis ile 7 vatandaş yaralandı.

10.08.2015 - Güncelleme : 10.08.2015
Sultanbeyli'de polis merkezine saldırı

İSTANBUL 

Sultanbeyli'de Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı Fatih Polis Merkezine bombalı saldırı düzenlendi.

Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terörist saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi: 

"Saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir." 

3 kişi ölü ele geçirildi

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu eylemleri gerçekleştiren şahıslardan birinin bombalı araç saldırısı sırasında, 2'sinin ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişinin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Yangın itfaiye tarafından söndürüldü

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü. 

Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü

Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldüğü belirlendi. 

HDP İlçe Başkanlığı taşlandı

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından, HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruptakilerin taş atması sonucu parti binasında hasar oluştu. 

Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. 

Gruptakiler polisin uyarılarının ardından dağılırken, bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor. 

Yaralılar taburcu edildi

Öte yandan, saldırıda hafif yaralanan 3 polis, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın