Ekip
04 Aralık 2015•Güncelleme: 05 Aralık 2015
DİYARBAKIR
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalle ve 1 caddede, terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.
İlçeden teröristlerin temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin doldurulması, patlayıcı tuzakların temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, sivillerin zarar görmemesi için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.
6 terörist etkisiz hale getirildi
Polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyonda, 6 terörist etkisiz hale getirildi.
Çatışmalarda 3 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Öte yandan, operasyonlarda teröristlerle bağlantısı bulunduğu belirlenen 13 kişi de gözaltına alındı.
Gelen talep doğrultusunda ekmek dağıtılıyor
Öte yandan Sur Kaymakamlığı tarafından vatandaşların mağduriyet yaşanmaması için söz konusu mahallelerde ekmek dağıtımı yapılıyor.
Ailelere birey sayısına göre ekmek dağıtımı yapılırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) gelen talep doğrultusunda ekmek üretimine devam ediliyor.
Bir seferde 2000'e yakın ekmek dağıtılan mahallelerde ihtiyaca göre günde 3 kez de dağıtım yapıldığı belirtildi.
İlçeden ayrılmak isteyenlere kimlik kontrolü
Terör saldırılarından rahatsızlık duyarak göç etmek isteyen vatandaşlar, güvenlik noktalarında üst araması ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra ilçeden ayrılıyor.
Saldırılardan dolayı evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini, evdeki temel gıda maddelerinin tükenmek üzere olduğunu belirten vatandaşlar, mağdur olduklarını, olayların sona ermesini, barış ve huzur istediklerini belirtti.
Bazı camilerde cuma namazı kılındı
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerdeki camilerde vatandaşlar, cuma namazını kıldı.
Dabanoğlu Mahallesindeki Kaşıkbudak Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, cuma namazını kılarak, dua etti.
Nusaybin'de bir terörist etkisiz hale getirildi
Bu arada Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada da Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, bir teröristin etkisiz hale getirildiği, 8 barikat ve hendeğin kapatıldığını ve bir sokağa gerilmiş brandanın kaldırıldığı bildirildi.