Dolar
32.55
Euro
34.82
Altın
2,316.17
ETH/USDT
3,133.50
BTC/USDT
64,231.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

Niğde, Karaman ve Tekirdağ'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Niğde, Karaman ve Tekirdağ'da Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar tırlarla yola çıkarıldı.

27.12.2015 - Güncelleme : 27.12.2015
Niğde, Karaman ve Tekirdağ'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

ANKARA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Niğde Şubesi öncülüğünde toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 19 tır, Suriye'ye uğurlandı.

İHH Niğde Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Acar, İl Müftülüğü önündeki açık otoparkta düzenlenen törende, Bayırbucak Türkmenlerine patates, un, makarna ve kuru gıdaları gönderdiklerini söyledi.

Konaklı Belediye Başkanı Maksut Özçelik ise Bayırbucak Türkmenleri için belde olarak 115 ton patates topladıklarını ifade etti.

Duaların ardından gıda ve battaniye yüklü 19 tır, Suriye'ye doğru yola çıktı.

Tekirdağ'dan yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneği'nce toplanan insani yardım malzemeleri, Türkiye sınırındaki çadırkentlere yerleştirilen Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. 

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Eşref Kırmızı, Süleymanpaşa'da düzenlenen uğurlama töreninde, insani yardım malzemelerinin Tekirdağ, Çerkezköy ve Lüleburgaz başta olmak üzere, bölgedeki birçok gönüllünün katılımıyla toplandığını söyledi. 

Karaman'dan 8 tır yola çıktı

Karaman'da toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 8 tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Yunus Özdemir, Aktekke Kent Meydanı'ndaki törende, bir ay süren kampanyaya yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın