Dolar
32.46
Euro
34.75
Altın
2,325.95
ETH/USDT
3,168.00
BTC/USDT
63,324.00
BIST 100
10,082.77
Gündem

Necmettin Erbakan kabri başında anıldı

Eski başbakanlardan Erbakan'ın vefatının 6. yılı dolayısıyla kabri başında tören düzenlendi.

26.02.2017 - Güncelleme : 26.02.2017
Necmettin Erbakan kabri başında anıldı Fotoğraf: AA/Bülent Doruk

İSTANBUL

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 6. yılında kabri başında anıldı.

Cihannüma İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen programda, Merkezefendi Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Daha sonra Erbakan'ın Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığındaki kabri başında toplu şekilde dua edildi.

Duanın ardından Saadet Partisi Kağıthane Gençlik Kolları üyeleri, vatandaşlara çorba, gül suyu, helva ve lokum ikram etti.

Törene, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar, Necmettin Erbakan'ı anmak için mezarlığı ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Zeytinburnu Kültür Merkezinde anma etkinliği

Öte yandan, Cihannüma İstanbul İl Temsilciliğince Zeytinburnu Kültür Merkezinde düzenlenen anma etkinliği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından katılımcılara sinevizyonla Erbakan'ın siyasi hayatından kesitler sunuldu. 

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen, programda yaptığı konuşmada, "Hocamız, bize büyük hayallerin mütevazı insanları olmayı öğretti. Onun davasını güden insan büyük insandır, ama mütevazı insandır. Büyük davaların hizmetkarı olmayı öğretti. Bu toprakların çocukları olarak yetiştirdi. Bu topraklara sadakat ve aidiyet gösterecek şekilde yetiştirdi. Bunun örneği 15 Temmuz'dur." dedi.

Şen, "Baktığımızda 15 Temmuz gecesi bu kadroların, öyle ya da böyle Erbakan Hocamıza dokunmuş insanların en önce vatan savunmasında, din-devlet, vatan-millet uğrunda orada can feda ettiklerini gördük." ifadelerini kullandı.

Programda, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu da birer konuşma yaptı.

Necmettin Erbakan için dua edilmesiyle son bulan anma etkinliğine, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ-Kaan Bozdoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.