Dolar
32.54
Euro
34.91
Altın
2,332.80
ETH/USDT
3,160.80
BTC/USDT
64,605.00
BIST 100
9,716.77
Kültür

"Ertuğrul Fırkateyni" şehitleri anıldı

Şehitler için Mersin'de Japon ve Türk heyetlerin katıldığı bir program düzenlendi.

11.06.2015 - Güncelleme : 11.06.2015
"Ertuğrul Fırkateyni" şehitleri anıldı

MERSİN

"Ertuğrul Fırkateyni" şehitleri, Japon ve Türk heyetlerin katıldığı törende anıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "Ertuğrul Fırkateyni Şehitlerimizi Anma Programı" kapsamında Türk ve Japon konuklar, facianın ardından iki ülke arasında gelişen iyi ilişkilerin tazelenmesi için bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, etkinlikte yaptığı konuşmada, 125 yıl önceki üzücü olayın, iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerletilmesini sağladığını belirterek, "Bu facia, güzelliğe ve birlik beraberliğe ulaştırdı bizleri. Umuyoruz ki bundan sonra da kültürel, sosyal, ekonomik anlamda bu dostluğumuz ilelebet devam eder" dedi.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan da şehitleri büyük bir gururla andıklarını belirterek, "Bu etkinlikler Türk ve Japon dostluğunun uzun dönemli olacağını gösteriyor. Her yıl anmalar oluyor, her beş yılda büyük törenler gerçekleştiriliyor. Bu faaliyetlerin daha da detaylı yapılmasını umuyor, katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanlığı Bando Takımı seslendirdikleri parçalarla şehitleri andı.

Programda Japon Davul-Halk Dansı topluluğu gösteri sundu. 

Muhabir: Sezgin Pancar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın