Dolar
32.33
Euro
34.97
Altın
2,216.04
ETH/USDT
3,575.90
BTC/USDT
70,785.00
BIST 100
9,050.29
Gündem, arşiv

Mühimmat deposunda patlama 

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Patlamada 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

05.09.2012 - Güncelleme : 05.09.2012
Mühimmat deposunda patlama 

AFYONKARAHİSAR
 
Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıkarken, kısa süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu.
Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Yeni bir patlama ihtimaline karşın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı.

Vali Balkanlıoğlu: Depodaki tasnif sırasında patlama oldu
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, askeri mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin, el bombasının patlaması sonucu seri patlamaların olduğunu belirterek, ''Depodaki sayım ve tasnif işlemini yapan askerlerimizden yaralı ve şehitlerimizin olduğu değerlendirilmektedir'' dedi.
Balkanlıoğlu, ''Kesinlikle kan ihtiyacı yoktur. Vatandaşlarımız bu yönde çıkar haberlere inanmasın'' diye konuştu.

Yangın kontrol altında

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askeri mühimmat deposunda patlama sonucu meydana gelen yangının tamamen kontrol altına alındığını ancak bölgeye saçılmış el bombaları nedeniyle emniyet açısından havanın aydınlanmasının beklendiğini bildirdi.

İnceleme başladı
Patlamanın meydana geldiği askeri bölgede, günün ışımasıyla uzman ekipler inceleme yapmaya başladı.
Patlamanın meydana geldiği askeri tesiste çevreye mühimmat saçılması nedeniyle gece boyunca hazırda bekleyen ekipler, günün ilk ışıklarıyla birlikte Kışlacık mevki ile Ataköy arasındaki cephanelik bölgesinde incelemelerine başladı. Patlamanın tesislerde önemli hasara yolaçtığı, cephaneliğin kullanılamaz hale geldiği, bir askeri kamyonunda da parçalandığı görüldü.
Jandarma ve emniyete ait çok sayıda Olay Yeri İnceleme Aracı da tesislere giriş yaptı.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu sabaha karşı ayrıldığı kışlaya, günün ışımasıyla geri döndü. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da sabahın ilk ışıklarıyla tesise geldi.
Askeri yetkililer ve güvenlik görevlileri, olay yeri çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, sivillerin bölgeye yaklaşmasını engelledi, tesislere gidilen yol da sivil araç trafiğine kapatıldı. 
Sivil savunma, arama-kurtarma, sağlık, itfaiye ekipleri gece boyunca, tesislerin çevresinde hazır bekletildi.

Başbakan bilgi aldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu telefonla arayarak bilgi aldı.
 
Yaralılar ve sağlık durumları
Patlamada yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz, Fatih Yüksel, Mustafa Durmaz ve Ramazan Yılmaz ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanede tedavileri devam eden askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu ve sabah saatlerinde taburcu edilecekleri bildirildi.
Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk de tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Eroğlu incelemelerde bulunacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar'a giderek patlamaya ilişkin incelemelerde bulunacak. 

Çadır kuruldu
Patlama nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından bir ilköğretim okulu bahçesine, kışlada bulunan askerlerin yakınları ve olaydan etkilenen vatandaşlar için 30 kişilik Sahra Çadırı kuruldu.
Afyonkarahisar Belediyesi ise kışla önünde bekleyen ve görev yapan personele çorba ve ekmek ikramında bulundu. 
Olaydan sonra polis, gece boyunca kentte geniş güvenlik önlemleri aldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın