Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İran sınırındaki okulda eğitime başlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin İran sınırındaki Onbaşılar köyünde iki yıl önce yapımı tamamlanan, terör saldırıları nedeniyle hizmet veremeyen okulda, sağlanan huzur ortamının ardından eğitime başlandı.

22.10.2018 - Güncelleme : 22.10.2018
İran sınırındaki okulda eğitime başlandı Fotoğraf: AA / Ulaş Güven

Hakkari

HAKKARİ

Yüksekova'nın Onbaşılar köyünde iki yıl önce yapımı tamamlanan, terör saldırıları nedeniyle hizmete giremeyen okulda eğitime başlandı.

İran sınırında ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Onbaşılar köyü Dereiçi mezrasında yapımına 2015'te başlanan 2 katlı, 8 derslikli ilk ve ortaokulu binası, bir yıl sonra eğitime hazır hale getirildi. Bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle hizmet veremeyen okul, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla güven ortamının sağlanmasının ardından faaliyete girdi.

Milli Eğitim Müdürlüğünce 8 öğretmenin görevlendirildiği okulda, öğrenciler eğitim görmeye başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, yaptığı açıklamada, yaşanan süreçte öğrenciler açısından hak kaybının yaşanmadığını, çocukların ilçe merkezindeki 75. Yıl Yatılı Bölge Okulunda eğitimlerine devam ettiğini anlattı.

"Bu köyümüz İran sınırında, en uç noktada. Devletin imkanlarıyla, katkılarıyla modern bir tesis kuruldu. Burası 11 mezradan yaklaşık 90 öğrencinin eğitim gördüğü bir okulumuz. 8 öğretmen görev yapıyor" ifadesini kullanan Canlı, çocukların mutluluğunu ve heyecanını paylaştıklarını dile getirdi.

Canlı, şunları kaydetti:

"Bizim bütün amacımız, hedefimiz çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunup onları iyi vatandaş, iyi bir insan olarak yetiştirmek. Bu doğrultu da en ücra köşelerde, en ücra köylerimizde faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. İnşallah gençlerimiz vatana, millette, devlete hayırlı nesiller olacaktır."

Beşinci sınıf öğrencisi Azize Kılıç da okulun açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Köy sakini Hamit Kılıç ise güzel bir okul yaptırıldığını anlatarak, "Devletimiz sağ olsun. Bizim okulumuz çok iyi. Çok sevindik. Bizim için çok önemli." diye konuştu.

Muhabir: Sayim Harmancı, Ulaş Güven

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.