Mehmet Tosun
09 Eylül 2019•Güncelleme: 09 Eylül 2019
Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çukurca'da el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanıp hastaneye sevk edilen askerin, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedildi.
Bölgede operasyonlara devam edildiği belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.
Şehit asker için tören
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törende şehit Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildi.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.
Şehidin cenazesi, silah arkadaşları tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konuldu.
Şehit Sarı'nın naaşı, memleketi Konya'ya uğurlanmak üzere Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na götürüldü.
Törene, Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı Hakkari Şubesi Başkanı Abdurrahman Er, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.
Şehit Sarı'nın naaşı memleketi Konya'da
Şehit Sarı'nın (23) naaşı Hakkari'deki törenin ardından Konya Havalimanı'nda yakınları ve yetkililer tarafından karşılandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı.
Bu sırada şehidin nişanlısı Sadegül Ayhan, tabutun yanına gelerek, "Ben onun selasını mı dinleyecektim? Yasin değildir o. Kapılarda beklerken, hasret kaldım. Yasin kalk. Ben seni böyle mi görecektim?" diyerek gözyaşı döktü.
Ardından şehidin naaşı, cenaze aracına konularak merkez Selçuklu ilçesi Binkonutlar Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.
Eve gelen şehit yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı.
Henüz 8 aylık askeri personel olduğu öğrenilen Yasin Sarı'nın, yaklaşık iki ay önce nişanlandığı bilgisine ulaşıldı.
"Düğününe toplanacaktık cenazesine toplandık"
Şehit Sarı'nın dayısı Murat Avan (45), burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin henüz 8 aylık askeri personel olduğunu söyledi.
"Vatan sağ olsun." diyen Avan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yasin 20 yaşında çiçek gibi bir delikanlıydı. İki ay önce nişanlanmıştı. Eş, dost, akraba düğününde toplanacaktık. Fakat cenazesinde toplandık. Sözün bittiğin yerdeyiz. Takdiri ilahi. Vatan sağ olsun. Isparta'dan yaklaşık 4 ay önce Hakkari'ye göreve gitmişti. Ülkemizin bir an önce terörden temizlenmesini istiyoruz. Gerekirse biz de gidelim. Dört çapulcunun çocuklarımızı şehit etmesine tahammül edemiyoruz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Her şey boğazımda düğümleniyor."