Dolar
32.57
Euro
34.93
Altın
2,317.63
ETH/USDT
3,126.80
BTC/USDT
64,172.00
BIST 100
9,722.09
Fransa-Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu
18.10.2019

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 8. maçında Fransa ile A Milli Futbol Takımı, Paris yakınlarındaki Stade de France’da karşılaştı. Milli futbolcular Kaan Ayhan'ın attığı gol sonrası asker selamı verdi. ( Mustafa Yalçın - Anadolu Ajansı )

Bir devrin güç simgesi "Süleymaniye Külliyesi"
Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım

Osmanlı İmparatorluğunun 10. Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın gücü ve Mimar Sinan'ın dehasının vücut bulduğu Süleymaniye Külliyesi, 462 yıldır ihtişamını koruyor. Heybetinin yanı sıra zerafetiyle de dikkati çeken Süleymaniye Camisi, külliyenin en önemli bölümünü oluştururken, yapı, tarih kokan medreseleri, türbeleri, şifahanesi, darüzziyafe ve kütüphanesiyle de ziyaretçilerini büyülüyor. ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )

Berlin'de çevrecilerin "işgal eylemi" sürüyor
Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de "Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion)" adlı çevreci grubun değişik noktalarda başlattığı "işgal eylemi" beşinci gününde sürüyor. Şehir merkezindeki Başbakanlığa giden Marshall Köprüsü'nü araç trafiğine kapatan eylemcilere polisler müdahale etti. ( Abdülhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı )

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
Fotoğraf: Aytaç Ünal

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Genel Merkezi'nde mesaisine başladı. Bahçeli, partilileri selamladı. ( Aytaç Ünal - Anadolu Ajansı )

Barış Pınarı Harekatı'na destek
Fotoğraf: Serhat Zafer

Sivas'ta, Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) 10 bin kişilik kız yurdunda kalan üniversite öğrencileri, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi. Öğrenciler, kampüs içerisindeki Tecer Yurdu'nun önünde hilal oluşturarak Türk bayrağı açtı. Yurt binasındaki öğrenciler de odalarının pencerelerinde Türk bayrağı salladı. ( Serhat Zafer - Anadolu Ajansı )

Manavgat susamı verimiyle yüz güldürüyor
Fotoğraf: Mustafa Çiftçi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yetişen ve Osmanlı Devleti'nde saray sofralarını süsleyen "altın susam"daki üretim artışı çiftçilerin yüzünü güldürdü. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )

Barış Pınarı'nda da teröristlerin üzerinde "Fırtına" gürlüyor
Fotoğraf: Behçet Alkan

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında etkin rol oynayan yerli üretim T-155 Fırtına obüsleri, Barış Pınarı Harekatı'nda da terör hedeflerini tam isabet vuruyor. Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği, daha önce "Fırat Kalkanı" ve "Zeytin Dalı" harekatlarında yararlanılan T-155 Fırtına obüsleri, tam isabet atışlarla YPG/PKK'lı teröristlerin korkulu rüyası oluyor. Obüs bataryaları, harekat kapsamında, karadan ilerleyen TSK ve Suriye Milli Ordusu’na destek amacıyla, terör unsurlarına bomba yağdırarak, teröristleri etkisiz hale getiriyor. Terör örgütüne ait hedefler obüs bataryalarının komuta ekibine bildiriliyor. Gelen bilgiler ışığında koordinatlara yönelen obüs namluları, "ateş" emrinin verilmesiyle peş peşe atışlar yapıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Mercedes-Benz Rusya Moda Haftası
Fotoğraf: Sefa Karacan

Rusya'nın başkenti Moskova'da Manege Fuar ve gösteri merkezinde Mercedes Benz Rusya Moda Haftası başladı. İlk gün programında BHSAD ‘FASHION DESIGN’ in kreasyonları sergilendi. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Türkiye’ye geldi
Fotoğraf: Evrim Aydın

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, diplomatik temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Pence'i taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havaalanı'na iniş yaptı. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )

"Saklı cennet" Pertek su sporlarıyla şenlendi
Fotoğraf: Hüseyin Yıldız

Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ve çok sayıda turisti ağırlayan Tunceli'nin Pertek ilçesi, su sporları imkanlarıyla da adından söz ettiriyor. Pertek Su Sporları Merkezi ile çok sayıda gencin kano ve raftingle buluşturulduğu ilçe, baraj gölünde rengarenk kanolara binerek kürek çeken sporcularla şenleniyor. ( Hüseyin Yıldız - Anadolu Ajansı )

Busenaz Sürmeneli'den altın madalya
Fotoğraf: Alexander Garmaev

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda milli sporcu Busenaz Sürmeneli, altın madalya kazandı. Rusya'nın Ulan Ude kentinde gerçekleştirilen organizasyonda Busenaz, 69 kilo finalinde Çinli rakibi Liu Yang ile karşı karşıya geldi. Şampiyon olduğu maçın ardından gözyaşlarına hakim olamayan Busenaz Sürmeneli, Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe asker selamı gönderdi. ( Alexander Garmaev - Anadolu Ajansı )

Kolombiya'da öğrenci protestosu
Fotoğraf: Juancho Torres

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da bulunan, Bogota Bölge Üniversitesi öğrencileri, protesto haklarının korunması ve eğitim ödeneğinin iyileştirilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Gösteride, öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. ( Juancho Torres - Anadolu Ajansı )

Akçakale'ye havan saldırısı
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman

Terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'de işgali altındaki bölgelerden, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine havan saldırısı düzenlendi. Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden, Akçakale ilçe merkezine havan saldırısı düzenlendi. ( Arif Hüdaverdi Yaman - Anadolu Ajansı )

Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı
Fotoğraf: Salih Baran

Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. ( Salih Baran - Anadolu Ajansı )

Galata ve Beyazıt kuleleri pembeye büründü
Fotoğraf: Esra Bilgin

Galata (fotoğrafta) ve Beyazıt kuleleri, toplumda gittikçe daha yaygın hale gelen sağlık sorunlarından biri olan meme kanserine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla pembe renk ile ışıklandırıldı. ( Esra Bilgin - Anadolu Ajansı )

Türkiye - Arnavutluk
Fotoğraf: Ahmet İzgi

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. hafta maçında Arnavutluk ile Ülker Stadı'nda karşılaştı. Atılan gol sonrası taraftarlar büyük sevinç yaşadı. ( Ahmet İzgi - Anadolu Ajansı )

Tel Abyad'ın batısına SMO bayrağı asıldı
Fotoğraf: Ömer Alven

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan ve dün terör örgütü YPG/PKK unsurlarından temizlenen Tel Abyad'da, bir direkte bulunan terör örgütünü simgeleyen bez parçasının yerine Suriye Milli Ordusu (SMO) bayrağı asıldı. ( Ömer Alven - Anadolu Ajansı )

Ekvador'daki hükümet karşıtı protesto ve olaylar
Fotoğraf: Jonatan Rosas

Ekvador'da hükümetin akaryakıt sübvansiyonlarını kaldırması üzerine 3 Ekim'de başlayan ve şu ana kadar en az 5 kişinin hayatını kaybettiği protesto gösterileri ve şiddet olayları sürüyor. Ülkenin birçok bölgesinden yola çıkarak başkent Quito'ya ulaşan büyük çoğunluğunu yerlilerin oluşturduğu hükümet karşıtı protestocular ülkenin yasama organı Ulusal Meclis'e girme girişiminde bulundu. Günlerdir hükümet karşıtı protestolara sahne olan Ekvador'da parlamentoyu basmaya çalışan büyük bölümü yerli protestocular polis müdahalesi ile engellendi. ( Jonatan Rosas - Anadolu Ajansı )

Lübnan'daki orman yangınları
Fotoğraf: Hussam Chbaro

Lübnan'ın birçok bölgesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken, Beyrut yönetimi Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bölge ülkelerinden yardım istedi. Lüban'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Damour bölgesinde çıkan yangınlarda çok sayıda araç hurdaya döndü. ( Hussam Chbaro - Anadolu Ajansı )

AK Parti TBMM Grup Toplantısı
Fotoğraf: Arif Akdoğan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti TBMM Grup Toplantısına katıldı. Bakan Akar, salona girişinde asker selamı verdi. ( Arif Akdoğan - Anadolu Ajansı )

Berlin'de '"Festival of Lights" ışık festivali başladı
Fotoğraf: Abdülhamid Hoşbaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ''Festival of Lights'' adlı ışık festivali, kentin turistik yerlerinin ışıklandırılandırılmasıyla başladı. Tarihi Brandenburg Kapısı da ışıklandırılan binalar arasında yer aldı. ( Abdülhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı )

Munzur Vadisi'nde doğal yaşam
Fotoğraf: Sidar Can Eren

Türkiye'nin en büyük milli parkları arasında yer alan, Tunceli kent merkezine 8 kilometre uzaktan başlayarak Ovacık'a kadar uzanan Munzur Vadisi Milli Parkı, sonbaharda da birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Her mevsim zengin florası, yaban hayatı ve biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çeken Munzur Vadisi Milli Parkı'nda tırtıllar da yaşıyor. Bir süre sonra kelebeğe dönüşecek olan tırtıllar, vücutlarındaki renk ve desenlerle göz kamaştırıyor. ( Sidar Can Eren - Anadolu Ajansı )

Siirt'te Kuran kursu binasında yangın
Fotoğraf: Fecri Barlık

Siirt'in Tillo ilçesinde 80 öğrencinin bulunduğu Memduhiyye Kuran Kursu binasının çatısında yangın çıktı. Polis ekipleri ve öğrencilerin de müdahale ettiği yangın, yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı. ( Fecri Barlık - Anadolu Ajansı )

Selimiye Camisi'nde sis manzarası
Fotoğraf: Salih Baran

Edirne'de etkili olan sis, Selimiye Camisi'nde güzel görüntü oluşturdu. Minareleri, kubbesine kadar örtülü sisi delen cami, görüntüsüyle hayranlık uyandırdı. ( Salih Baran - Anadolu Ajansı )

Ataköy Marina Mega Yat Limanı
Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım

Ataköy Marina Mega Yat Limanı ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )

 Spartak Moskova Region - Beşiktaş TRC İnşaat
Fotoğraf: Sefa Karacan

Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 2019-2020 sezonu ilk haftasında B Grubu'nda Beşiktaş TRC İnşaat, Rusya temsilcisi Spartak Moskova Region ile karşılaştı. Beşiktaşlı Yvonne Anderson (solda) rakibi ile mücadele etti. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonası'nda final heyecanı
Fotoğraf: Abdullah Coşkun

Afyonkarahisar'da yarın başlayacak Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonası'nın son ayağı Göbeklitepe Kültür Finali öncesi yarışmacılar hünerlerini sergiledi. ( Abdullah Coşkun - Anadolu Ajansı )

Tel Abyad'daki gümrük kapısına SMO bayrağı çekildi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin tamamının YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmesinin ardından Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri tarafından ilçenin Türkiye sınırındaki gümrük kapısına SMO bayrağı çekildi. Türkiye tarafındaki Suriyeliler de sevinç yaşadı. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Sınırın sıfır noktasında dolunay
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın devam ettiği Suriye sınırının sıfır noktasında dolunay görüntülendi. ( Arif Hüdaverdi Yaman - Anadolu Ajansı )

Suriye'deki iç savaşın yetim bıraktığı kız çocukları
Fotoğraf: Cem Genco

Suriye'deki iç savaşta yakınlarını kaybeden, bazıları yaralanan kız çocukları, yeni bir yaşam için sığındıkları Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Ülkelerindeki iç savaş yüzünden büyük acılar yaşayan çocukların kimisi ailesiyle kimisi de yakınlarıyla can güvenlikleri nedeniyle göç etmek zorunda kaldı. Bir kısmı Türkiye'deki yakınlarının yanına yerleşen, bir kısmı da yetimhanelerde barınan savaşın mazlum çocukları, Reyhanlı'da mutlu gelecek umuduyla yaşamlarını sürdürüyor. Savaş uçaklarından 1,5 yıl önce atılan bombaların evlerine isabet etmesi sonucu yüzü yanan Luceyn Kifretune (fotoğrafta) hayatta kaldığı için şanslı hissettiğini ve Türkiye'de bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Barış Pınarı Harekatı sürüyor
Fotoğraf: Hüseyin Nasır

Barış Pınarı Harekatı'nın bir haftası geride kalırken operasyonlar, Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinin kırsal kesimlerinde sürüyor. Harekatın 4. gününde terörden arındırılan Rasulayn'ın kırsalında operasyonlar sürerken, zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. ( Hüseyin Nasır - Anadolu Ajansı )

VTB Kremlin Сup Tenis Turnuvası
Fotoğraf: Sefa Karacan

Rusya'nın başkenti Moskova'da devam eden VTB Kremlin Сup Tenis Turnuvasında eleme müsabakalarında erkeklerde Fransız tenisçi Adrian Mannarino rakibi Kazakistan'lı Mikhail Kukushkin (fotoğrafta) ile karşılaştı. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

Suriye sınırına SMO sevkiyatı
Fotoğraf: Emin Sansar

Akçakale'de konuşlu Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları, zırhlı araç ve otobüslerle sınıra gitti. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kontrolünde ilerleyen konvoyun ilçeden çıkışı sırasında vatandaşlar Türk bayrağı açarak sevgi gösterisinde bulundu. ( Emin Sansar - Anadolu Ajansı )

Türkiye - Arnavutluk 
Fotoğraf: Emrah Yorulmaz

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. hafta maçında Arnavutluk ile ile mücadele edeceği karşılaşma öncesi öncesi taraftarlar, Ülker Stadı'na gelmeye başladı. ( Emrah Yorulmaz - Anadolu Ajansı )

Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonası
Fotoğraf: Abdullah Coşkun

Avrupa Motosiklet Akrobasi Şampiyonası, Göbeklitepe Kültür Finali, Afyonkarahisar'da başladı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesinin ev sahipliğinde, Afyon Motor Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Macaristan, Polonya, Çekya ve Hırvatistan'dan 12 sporcu mücadele ediyor. ( Abdullah Coşkun - Anadolu Ajansı )

Barış Pınarı Harekatı sürüyor
Fotoğraf: Ömer Alven

Barış Pınarı Harekatı'nın bir haftası geride kalırken operasyonlar, Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinin kırsal kesimlerinde sürüyor. Harekatın 4. gününde terörden arındırılan Tel Abyad'da, Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları güvenlik önlemi alarak, arama-tarama faaliyeti sürdürüyor. ( Ömer Alven - Anadolu Ajansı )

Yurtta kalan öğrencilerden Mehmetçik'e ışıklı destek
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Edirne'de, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciler, odalarının ışıklarıyla "Barış Pınarı" yazarak Mehmetçik'e destek mesajı verdi. Öğrencilerin bir kısmı da Türk bayrağı açtı. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Dansla bir nefeste dünya turu
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

Senkronize dansta "dünyada en hızlı gösteri yapan grup" olarak nitelendirilen Rus Todes Dans Topluluğu, yüksek enerjileri ve uyumlarıyla Ankaralı seyircileri hayran bıraktı. Hızlı tempoları nedeniyle gösterilerine "Dansın Formula'sı" denilen grupta yer alan 50 dansçı, ATO Congresium'da, sahnede karnaval havası yarattı. Temponun hiç düşmediği dans gösterisinde, kimi zaman New York sokaklarını kimi zaman Vahşi Batı'yı kimi zaman bir havaalanını fon yapan, Arap, Çin, Hint, Rus, Kafkas figürlerini yeniden yorumlayan dansçılar, izleyenlere adata dansla mini bir dünya turu yaptırdı. ( Doğukan Keskinkılıç - Anadolu Ajansı )

ABD'li sanatçı Della Miles'ten Barış Pınarı Harekatı'na destek
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destekler sürüyor. Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok sanatçının vokalistliğini yaparak ünlenen, geçen yıl Türkiye'ye yerleşip Müslüman olan ABD'li sanatçı Della Miles, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi. Miles'e çocuklar yoğun ilgi gösterdi. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Gazze'de zeytin hasadı başladı
Fotoğraf: Ali Jadallah

Gazze'de zeytin hasadı başladı. Hasadın başlamasıyla Filistinli çiftçiler, tarlalarındaki zeytinleri toplamak için hummalı bir çalıma yürütüyor. ( Ali Jadallah - Anadolu Ajansı )

Ekvador'daki hükümet karşıtı protesto ve olaylar
Fotoğraf: Jonatan Rosas

Ekvador'da hükümetin akaryakıt sübvansiyonlarını kaldırması üzerine 3 Ekim'de başlayan ve şu ana kadar en az 5 kişinin hayatını kaybettiği protesto gösterileri ve şiddet olayları sürüyor. Ülkenin birçok bölgesinden yola çıkarak başkent Quito'ya ulaşan büyük çoğunluğunu yerlilerin oluşturduğu hükümet karşıtı protestocular ülkenin yasama organı Ulusal Meclis'e girme girişiminde bulundu. Günlerdir hükümet karşıtı protestolara sahne olan Ekvador'da parlamentoyu basmaya çalışan büyük bölümü yerli protestocular polis müdahalesi ile engellendi. ( Jonatan Rosas - Anadolu Ajansı )

Petrol istasyonunda yangın
Fotoğraf: Abidin Yel

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda tankerin depoya benzin boşaltması sırasında çıkan yangın söndürüldü. ( Abidin Yel - Anadolu Ajansı )

Arka bacakları tutmayan kediye oyuncak kamyondan yürüteç yapıldı
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Edirne'de üniversite öğrencilerinin bulduğu, ezildiği için arka bacakları tutmayan kedi yavrusu, barınak yetkilileri tarafından oyuncak kamyondan yapılan yürüteç yardımıyla yürümeye başladı. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Tunus cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura doğru
Fotoğraf: Yassine Gaidi

Tunus'ta 13 Ekim'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur kampanyası çalışmaları kapsamında bağımsız aday Anayasa Profesörü Kays Said'in destekçileri, başkent Tunus'taki Habib Burgiba caddesinde miting düzenledi. Mitinge katılan Tunuslular, Tunus bayrakları ve Said'in posterlerini taşıyarak sevinç gösterisinde bulundu. ( Yassine Gaidi - Anadolu Ajansı )

Türkiye - Arnavutluk
Fotoğraf: Emrah Yorulmaz

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. hafta maçında Arnavutluk ile Ülker Stadı'nda karşılaştı. Bir pozisyonda Merih Demiral (3), Arnavutluk takımı futbolcusu Sokol Cikalleshi (16) ile mücadele etti. ( Emrah Yorulmaz - Anadolu Ajansı )

Edirne'de sis
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Edirne'de sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sisten kaybolan güneş, kuşlarla güzel görüntü oluşturdu. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Bir yanda açlık, bir yanda obezite
Fotoğraf: Muhammed Said

Dünya genelinde 820 milyondan fazla kişi açlıkla mücadele ederken 670 milyonu aşkın yetişkin ve 120 milyonu aşkın 5 ila 19 yaş arası çocukta obezite görülüyor. Gıda güvensizliği, bir yandan yüksek düzeyde yetersiz beslenmenin yol açtığı "akut açlık" diğer yandan da hastalık ve ölüm riskini artıran "sağlıksız beslenme" konusunda endişe yaratıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) verilerine göre, yetersiz beslenen kişi sayısının yükselişte olduğu dünya genelinde 820 milyondan fazla kişi, yani 9 kişiden biri, açlıkla mücadele ediyor. Suriye'de süren çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirirken, iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de her geçen gün artıyor. Savaş nedeniyle ülkelerindeki güvenli bölgelere sığınan Suriyeliler, gıdaya ulaşmakta güçlük yaşıyor. ( Muhammed Said - Anadolu Ajansı )

Barış Pınarı Harekatı devam ediyor
Fotoğraf: Hişam el Homsi

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı 9. gününe girdi. Harekat kapsamında Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinin batı ve güney hatlarında YPG/PKK terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar devam ediyor. ( Hişam el Homsi - Anadolu Ajansı )

Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri
Fotoğraf: Ashraf Amra

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri devam etti. Gazze'nin Han Yunus kentinin doğusundaki İsrail sınırında toplanan Filistinliler, İsrail karşıtı slogan atarak gösteri düzenledi. Sınırın diğer tarafındaki İsrail güçlerinin göstericilere müdahalesi soncu Filistinliler, taş atarak karşılık verdi. ( Ashraf Amra - Anadolu Ajansı )

Edirne'de yoğun sis
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Edirne'de sabah saatlerinde sis etkili oldu. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler