
İSTANBUL
Hayri Kozakçıoğlu (75) sabah saatlerinde Sarıyer Reşitpaşa'daki konutunda ölü bulundu.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hayri Kozakçıoğlu ve eşi Sabire Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki konutlarında 01.00'e kadar oturdu. Hayri Kozakçıoğlu, daha sonra yatmak üzere odasına geçti.
Eşi Sabire Kozakçıoğlu, sabah eşini uyandırmak üzere yattığı odaya gitti ve odanın kilitli olduğunu gördü. Bunun üzerine Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu'na haber verdi.
Ferhan Kozakçıoğlu, yanına çilingir de alarak eve geldi. Çilingir yardımıyla odanın kapısı açıldığında, Hayri Kozakçıoğlu yerde, kanlar içinde yüz üstü yatarken bulundu ve öldüğü anlaşıldı.
Bunun üzerine polise haber verildi. Polis, cesedin yakınında Hayri Kozakçıoğlu'nun ruhsatlı tabancasını buldu.
İlk belirlemelere göre, Kozakçıoğlu'nun sol göğsüne, yakın mesafeden ateş edildiği tespit edildi.
Polis ekiplerinin olayla ilgili ayrıntılı incelemesi devam ediyor.
İncelemenin tamamlanmasının ardından savcının onayıyla Hayri Kozakçıoğlu'nun cesedi, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
Hayri Kozakçıoğlu'nun ölü bulunduğu Sarıyer'deki evinde, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının çalışmaları sona erdi.
Kozakçıoğlu'nun cenazesi Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına taşındığı sırada, perde çekilerek basın mensuplarının görüntü alması engellendi.
Bu arada, basın mensupları olaya ilişkin aileden açıklama talebinde bulundu. Bunun üzerine bir görevli gazetecilerin yanına gelerek, "Acımız çok büyük, yastayız. Olayla ilgili açıklama yapmayacağız" dedi.
Bana da o yönde duyum geldi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hayri Kozakçıoğlu'nun intihar ettiği iddiaları üzerine, kendisine de bu yönde bilgi geldiğini ancak ayrıntısını bilemediğini söyledi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.