Gündem, arşiv

Erken emeklilik yok

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Erken emeklilik yok. Emeklilik yaşının düşürülmesiyle ilgili bir çalışmanın doğru olmayacağını düşünüyorum" dedi.

09.05.2013 - Güncelleme : 09.05.2013
Erken emeklilik yok

ANKARA 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, JW Marriott Otel'de düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ali Babacan, "Erken emeklilik yok. Emeklilik yaşının düşürülmesiyle ilgili bir çalışmanın doğru olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Büyümenin öncü göstergelerine bakıldığında beklentilerin bir miktar altında tablo olduğunu, ama bunun yüzde 4'lük hedefi bugünden revize etmeyi gerektirecek düzeyde olmadığını ifade eden Babacan, bugün itibariyle yüzde 4'lük hedefi ulaşılabilir bir hedef olarak gördüklerini kaydetti.

Tarihimizdeki en düşük oran

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF'ye olan borcun son taksidinin ise dün akşamki kur itibariyle yaklaşık 421 milyon dolar olduğunu söyledi.

Babacan, "Türkiye'nin kredi temerrüt takası primi, dün akşam itibariyle 112 baz puan oldu. Bu, tarihimizdeki en düşük oran. Yani Türkiye'nin uluslararası piyasalarda risk algılaması hiç bu kadar düşük olmamıştı" diye konuştu.

"Kanal İstanbul Projesi"

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, öngörülebilir olması için Kanal İstanbul'la ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını aldıktan sonra 3. havaalanı ihalesini yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Dün Ulaştırma Bakanımızla görüştüm. Kanal İstanbul'la ilgili de bir an önce aynı şekilde formatımızı oluşturalım, ihalemizi yapalım dedim. Çünkü o da yap-işlet devret olacak, kamu özel ortaklığı olacak. Proje nasıl finanse edilecek, burada başka konsept var. Her bir proje için ayrı, yani terzinin elbise diktiği gibi hazırlık yapmak gerekiyor. Hazır dikilmiş takım elbiseyi al, o projeye giydir mümkün değil. Biz bir bakıma takım elbise diker gibi, terzinin dikişi gibi format oluşturuyoruz. Çünkü bunlar çok büyük projeler. Kanal İstanbul'un inşaatı çok daha uzun sürecek. Yani havaalanı muhtemelen Kanal İstanbul'dan daha önce tamamlanacak. Çevre etkilerini asgaride tutabilmek için her türlü tedbiri alacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın