Dolar
32.54
Euro
34.89
Altın
2,330.74
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,409.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

'Demirel yaşayan bir tarihti'

Başbakan Yardımcısı Babacan, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatıyla Türkiye siyaset tarihinin en önemli şahsiyetlerden birini kaybettiğini belirterek, "Demirel, yaşayan bir tarihti" dedi.

18.06.2015 - Güncelleme : 18.06.2015
'Demirel yaşayan bir tarihti'

ANKARA

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından, Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretleri sürüyor.

Demirel'in Güniz Sokak'taki evine, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bazı milletvekilleri ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve vatandaşlar taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyarete gelenleri, Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Demirel Atasagun ve Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in damadı CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Demirel'in doktoru Aylin Cesur kabul etti.

"Yaşayan bir tarihti"

Aileye taziyelerini ileten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Türkiye siyaset tarihinin en önemli şahsiyetlerden birisini kaybettiğini vurgulayan Babacan, "Sayın Demirel, 9. cumhurbaşkanımızdı. Defalarca başbakanlık yaptı. Adeta yaşayan bir tarihti kendisi. Ben tekrar burada kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, sabırlar temenni ediyorum" dedi. 

Muhabir: İsmail Çimen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın