El Bab'da şehit olan askerlerimiz son yolculuğuna uğurlandı
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde şehit olan Teğmen Yayla ve Piyade Uzman Çavuş Güngör, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandılar.

Giresun
GİRESUN
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada şehit olan Teğmen Furkan Yayla, memleketi Giresun'da son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Teğmen'in naaşı Görele Devlet Hastanesinden alınarak konvoy eşliğinde ilçedeki Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Bu sırada vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetleyen sloganlar attı.
Şehidin askeri kıyafetini giyen kardeşi Talha, emekli polis memuru babası Etem ve annesi Hülya Yayla oğullarının tabutu başına gelerek gözyaşı döktü. Şehit Teğmen'in kardeşi ve annesi sarılarak birbirlerini teselli etmeye çalıştı.
Tören alanına gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise aile fertlerine destek oldu.
Şehit Yayla'nın naaşı Cumhuriyet Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından Çanakçı ilçesi Akköy'deki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Güngör Denizli'de toprağa verildi
Ayrıca, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Emin Güngör, memleketi Denizli'nin Acıpayam ilçesinde toprağa verildi.
Şehit Güngör'ün naaşı, Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası'nda bulunan 11. Komando Tugay Komutanlığı'ndaki hastanenin morgundan alınarak Acıpayam ilçesi Güney Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.
Baba ocağında helallik alındıktan sonra yapılan duanın ardından şehidin naaşı, Acıpayam Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.
Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın Cumhuriyet Meydanı'nda kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, Acıpayam Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.
Uzman çavuş Atalay Erzurum'da toprağa verildi
Öte yandan Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanarak kaldırıldığı Gaziantep'teki hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sedat Atalay, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.
Şehit Atalay'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Erzurum Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Morgu'ndan askerlerce alındıktan sonra Aşkale ilçesine bağlı Kandilli semtindeki Merdiven köyüne getirildi.
Babaevinde helallik alınmasının ardından Atalay'ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı aynı mahalledeki taziye çadırı önüne ulaştırıldı.
Şehit Atlay'ın naaşı, burada ikindi vakti Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre askerler ve vatandaşlarca omuzlarında taşındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi.
Atalay'ın naaşının mezarlığa götürülüşü sırasında fenalaşan babası Sinan Atalay, Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar ile tekbir getirip terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.
Muhabir: Gültekin Yetgin, Mustafa Dermencioğlu, İlhami Erkılıç
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.