07 Şubat 2017•Güncelleme: 07 Şubat 2017
DİYARBAKIR - Şükrü Gündüz
İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır'ın Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, ilçeyi belediye hizmetleri ile buluşturmak, halkı belediye hizmetleri ile tanıştırmak için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda, halkın talepleri ile yol, su, altyapı, park, sosyal tesis ve kültür merkezleri ile ilgili projeler hazırlayan Yazıcı, bu projelerin tamamını bu yıl hayata geçirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.
"Projelerin tamamını 2017 yılında uygulamaya koyacağız"
Yazıcı, göreve başladıktan sonra ilçenin sorunları ile ilgili anket çalışması yaparak ilçenin sorunlarını tespit ettiklerini, bu doğrultuda projeler hazırladıklarını anlattı.

Gelen talepler doğrultusunda yol, su, altyapı, park, sosyal tesis ve kültür merkezleri ile ilgili 45 milyon liralık proje hazırladıklarını ifade eden Yazıcı, "2016 yılında hazırladığımız projelerin tamamını bu yıl uygulamaya koyacağız. Devletimizin tüm imkanlarını aziz Hani halkı için seferber edeceğiz." dedi.
"Vatandaş belediyeye küsmüştü"
Vatandaşların, belediyecilik hizmeti alma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ilettiğini anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:
"Vatandaşlar sorunların çözümü için dilekçelerini belediyeye gönderdiğinde bundan somut bir karşılık alamamaktan dolayı bıkmış ve belediyeye küsmüştü. Biz şimdi belediyenin var olduğunu, emirlerine amade olduğunu vatandaşlarımıza gösterme gayretindeyiz."