Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.20
BTC/USDT
70,360.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Cizre ve Silopi'de 56 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçlerinin, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlarında son üç günde 56 terörist etkisiz hale getirildi.

18.12.2015 - Güncelleme : 19.12.2015
Cizre ve Silopi'de 56 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, dün 4 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, 31 bölücü terör örgütü mensubu de etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 56 oldu. Ayrıca teröristler tarafından kundaklanan iki okul kullanılamaz hale geldi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonda da dün bir Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, 5 terörist de etkisiz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 6 oldu. Silopi'deki operasyonlarda ayrıca 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 23 şarjör ve 450 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki kurusıkı tabanca, bir av tüfeği ve av tüfeğine ait 50 fişek ile bir pasaport, iki hücum yeleği, bir takım askeri üniforma, bir dizüstü bilgisayar, 13 cep telefonu ve 10 flash bellek ele geçirildi.  

Mardin'in Dargeçit ilçesinde yapılan yol kontrolünde de 8 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 123  av tüfeği fişeği, muhtelif cins ve miktarda ilaç ele geçirildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılan operasyonda da bir menfez içerisinde bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir şarjör, 14 fişek ve dört el bombası ele geçirildi.

Şanlıurfa Viranşehir'de 16 Aralık'ta yapılan yol kontrolünde bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir şarjör, altı fişek ele geçirildi. Ayrıca  olayla ilgili bir işbirlikçi gözaltına alındı. 

Okulu ateşe verdiler

Cizre'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar sürerken bölücü terör örgütü üyeleri, Nur Mahallesi'ndeki Menderes İlk ve Ortaokulu'nun 1. ve 2. katlarını ateşe verdi. Yangının insansız hava aracından tespit edilmesi üzerine itfaiye ekipleri okulun bulunduğu alana sevk edildi.

Teröristlerin itfaiye araçlarına ateş açması sonucu araçlar geri çekildi.

Muhabir: Sarp Özer, Özcan Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın