Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,544.40
BTC/USDT
70,050.00
BIST 100
9,086.41
Gündem

Başbakan Davutoğlu'ndan Aliyev'e taziye telefonu

Başbakan Davutoğlu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada şehit düşen askerler için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e taziye dileklerini iletti.

03.04.2016 - Güncelleme : 03.04.2016
Başbakan Davutoğlu'ndan Aliyev'e taziye telefonu

BAKÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmada şehit düşen askerler için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e taziye dileklerini iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, Aliyev'i telefonla arayarak, taziye dileklerini ilettiği, Ermenistan'ın provokasyonunun önlenmesi nedeniyle tebrik ve desteğini ifade ettiği bildirildi.

"Azerbaycan'ın haklı davasında tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Azerbaycan'ın haklı davasında tüm imkanlarıyla Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycanlı askerler dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Davutoğlu görüşmede "Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve ardından yaşanan çatışmalarda şehit olan Azeri kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerinde bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Görüşmede, Türkiye'nin Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözümü konusunda her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü, egemenliği ve uluslararası tanınmış sınırlar temelinde çözüme kavuşturulması yönünde her türlü desteği sağlamaya ve haklı davasında tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Açıklamada, Aliyev'in de görüşmede taziye dilekleri ve Türkiye’nin Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü temelinde çözülmesi yönünde Azerbaycan’a verdiği güçlü destek dolayısıyla Davutoğlu’na teşekkür ettiği belirtildi.

Muhabir: Ruslan Rehimov-Alp Ertunga Karaca

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.