
"Balyoz Planı" davasında savunması alınan emekli Orgeneral Saygun, tutuklandığından beri hastalık sayısının arttığını söyledi.***
İSTANBUL
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Emekli Orgeneraller Çetin Doğan, ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 196 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 4 sanık duruşmada hazır bulundu.
Dünkü duruşmada sağlık sorunları nedeniyle savunması alınamayan emekli Orgeneral Ergin Saygun, savunmasına başladı.
Tutuklandığından beri hastalıklarının sayısının giderek arttığını ifade eden Saygun, bu hastalıklardan dolayı 21 adet ilaç kullanmak zorunda olduğunu söyledi.
Sağlık sorunları nedeniyle başına bir şey gelmesi halinde bunun sorumlusunun mahkeme olacağını belirten Saygun, ''Her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Huzurunuzu, özgürlüğünüzü, geleceğinizi, umutlarınızı. Ancak hukuk varsa, hepsini geri alma ümidiniz vardır'' şeklinde konuştu.
Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, avukat Celal Ülgen'in, duruşma başlamadan reddi hakim dilekçesini okudu. Diken, duruşmaya girmeyen sanık avukatlarının, reddi hakim dilekçesinin davayı uzatma amacında olduğunu belirterek, bu talebi reddetti.