Spor

Türkiye'nin curlingde tarihi başarısı

Curling branşında finalde Rusya'ya 7-2 yenilerek kızlar kategorisinde gümüş madalya kazanan Türkiye A Milli Takımı, EYOF tarihinde Türkiye'ye bu branşta ilk madalyayı getirdi.

17.02.2017 - Güncelleme : 17.02.2017
Türkiye'nin curlingde tarihi başarısı

ERZURUM

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) curling branşında finalde Rusya'ya 7-2 yenilerek kızlar kategorisinde gümüş madalya kazanan Türkiye A Milli Takımı, EYOF tarihinde Türkiye'ye bu branşta ilk madalyayı kazandırdı.

Yakutiye ilçesindeki Curling Arena'da yapılan final müsabakalarında kızlarda Türkiye A Milli Takımı ile Rusya, erkeklerde ise Rusya ile Hollanda karşı karşıya geldi.

Kızlar milli takımı ilk periyotunu önde bitirdiği müsabakada, sonraki periyotlarda üstünlüğü Rus milli takımında kaptırdı. Farkın fazla olmasından dolayı son periyotu tamamlanmayan maçta, Rusya takımı, milliler karşısında 7-2 üstünlük sağlayarak organizasyondan birinci olarak ayrıldı.

Böylece gümüş madalyanın sahibi olan Türkiye A Milli Takımı, 1991 yılından itibaren düzenlenen EYOF'un kış organizasyonları bölümünde curling branşında Türkiye'ye ilk madalyayı kazandırmış oldu.

Yarı finalden üst tura çıkamayan erkek curling milli takımı ise aynı salonda üçüncülük için Slovenya ile karşılaştı.

İlk üç periyotta rakibinden 5 sayı fark yiyen milliler, son periyota 6-3 geride girdi. Farkın fazla olmasından dolayı son periyotu tamamlanamayan müsabakadan Slovenya, 6-3 galip gelerek üçüncülüğü elde etti.

Müsabakalar sonucu erkeklerde ilk üç sırayı Rusya, Hollanda ve Slovenya aldı. Kızlarda ise Rusya, Türkiye ve Polonya ilk üçü oluşturdu.

Muhabir: Muhammet Mutaf

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.