Bahreyn'de katıldığı turnuvada üçüncülük elde eden milli sporcu, genel klasmanda 55'inci sıraya yükseldi.***
ANKARA
Badmintonda, Bahreyn Uluslararası Challenge Olimpiyat Eleme Puan Turnuvası'nda tek bayanlarda bronz madalya kazanan Özge Bayrak, genel klasmanda 55'inci sıraya yükseldi.
Bahreyn'de, 8-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen turnuvaya, genel klasmanda bayanlarda 61'inci sırada başlayan milli sporcu Bayrak, 32'lik tabloda ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Nijeryalı, çeyrek finalde de Avusturyalı rakiplerini yenen Özge Bayrak, yarı finalde İsviçreli rakibine yenilerek bronz madalyada kaldı. Milli sporcu, genel klasmanda puanını 2800'e taşıyarak, 55'inci sıraya çıktı.
Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik
Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özge Bayrak'ın şu an olimpiyat kotası içinde yer aldığını söyledi.
Sporcunun mayıs ayına kadar puan turnuvalarına katılacağını anlatan Özmekik, şöyle konuştu:
''2012 Londra Olimpiyatları'na katılabilmek için puan veren turnuvalara katılmaya çalışıyoruz. Hedefimiz olimpiyatlara birer bayan ve erkek sporcuyla katılabilmek. Bayanlarda şu an Özge Bayrak ve Neslihan Yiğit'in yanı sıra Murat Şen'in de matematiksel olarak şansı devam ediyor. Sporcumuz Özge Bayrak, Bahreyn'de tek bayanlarda üçüncü olması nedeniyle olimpiyatlara gidebilme şansını daha da artırmış oldu.''