Dolar
32.22
Euro
34.70
Altın
2,362.71
ETH/USDT
2,940.00
BTC/USDT
61,116.00
BIST 100
10,260.89
Spor, spor gündemi, arşiv

Jokey Erhan Yavuz büyük ödülü aldı

Dünya Fair Play Konseyi tarafından, davranış dalında "Pierre De Coubertin Büyük Ödülü"ne layık görülen jokey Erhan Yavuz'a ödülü verildi.

28.04.2012 - Güncelleme : 28.04.2012
Jokey Erhan Yavuz büyük ödülü aldı

GÖDÖLLÖ - Mehmet Başaran

Yavuz, Macaristan'ın Gödöllö şehrindeki Sisi Sarayı'nda düzenlenen törenle ödülünü aldı.
Davranış dalında fair play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyat oyunlarının kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in adıyla anılan büyük ödül, dünyada ilk kez bir jokeye verildi. Yavuz, ödülünü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve aynı zamanda Fair Play Komitesi Başkanı olan Erdoğan Arıpınar'ın elinden aldı.
Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Yavuz, ''Her vicdan sahibi sporcu gibi ben de üstüme düşen görevi yaptım. Yaptığım yardımla birlikte hem bir jokeyin, hem de bir atın yaralanmasını önledim. Beni bu ödüle layık gören Dünya Fair Play Konseyi'ne teşekkür ediyorum. Bu gece çok gururlandım ve mutlu oldum'' ifadelerini kullandı.
Jokey Erhan Yavuz'a ödülü kazandıran olay, 12 Ağustos 2011'de Veliefendi Hipodromu'nda yapılan Plevne Koşusu'nda yaşandı.
Jokey Halis Karataş, favori olduğu yarışın son 1300 metresinde bindiği ''Gelibolu'' isimli safkanın kantarmasının sol dizgin kolu kopunca, büyük bir tehlike yaşadı. Bu sırada, kontrolsüz biçimde koşmaya devam eden ''Gelibolu''nun hemen sol dışında yer alan ve ''Eskişehirli'' adlı safkana binen jokey Erhan Yavuz, durumu fark ederek atını ''Gelibolu''ya yaklaştırdı. Daha sonra Yavuz, uzanıp kopan dizgin kolunu alarak, rakibi Karataş'a verdi. Böylelikle atın kontrolünü tekrar eline alan Karataş da ''Gelibolu'' ile 120 bin lira ikramiyeli yarışta birinciliğe ulaştı.
Rakibine örnek fair play davranışında bulunan Erhan Yavuz, ''Eskişehirli'' ile dördüncü olmuş ama bu davranışıyla herkes tarafından takdir görmüştü.
Erhan Yavuz bu örnek davranışı sebebiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından da plaketle ödüllendirilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın