
Dünyanın En İyi Futbol Takımları sıralamasında Beşiktaş, kasım ayı değerlendirmesinde 73. sıraya yükseldi.***
İSTANBUL
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) ''Dünyanın En İyi Futbol Takımları'' değerlendirmesinde kasım ayı raporunda Beşiktaş, ilk 100 içinde yer alan tek Türk ekibi olmayı sürdürdü.
IFFHS'den açıklanan ''Dünyanın En İyi Futbol Takımları'' değerlendirmesinin Ekim ayı raporunda 80. sırada bulunan Beşiktaş, Kasım ayındaki performansıyla 135,5 puanla 73. sıraya yükseldi.
Trabzonspor, 118,5 puanla 24 basamak yükselerek 106. sıraya yerleşti.
Değerlendirmede Gaziantepspor 92,5 puanla 175., Bursaspor 88 puanla 195., Fenerbahçe 82,5 puanla 224., İstanbul Büyükşehir Belediyespor 70 puanla 301., Gençlerbirliği ise 62,5 puanla 359. sırada yer aldı.
İlk 400 takım arasına giren Galatasaray ise Kasım ayı değerlendirmesi sonucunda 62 puanla, 427.'likten, 362. sıraya yükseldi.
Zirve yine Barcelona'nın
Sergilediği performansla tüm dünyanın övgüsünü alan İspanyol ekibi Barcelona, ''Dünyanın En İyi Futbol Takımları'' değerlendirmesinin zirvesindeki yerini korudu.
Barcelona'nın ezeli rakibi Real Madrid 2. sırada, Arjantin temsilcisi Velez Sarsfield ise 3. sırada yer aldı.