
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor kamuoyunun gündemindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.***
ANKARA
Bakan Kılıç, CNN Türk Televizyonu'nda çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.
''Yıldırım Demirören, TFF'nin başına şartlı mı geldi?'' şeklindeki bir soruya Kılıç, ''Hükümetimizin Demirören ve yönetimine herhangi bir şart öne sürmesi sözkonusu olmamıştır. Demirören yönetimi tek liste olarak seçime girdi. Kulüplerin Sayın Demirören'in başkan olması yönünde sağladıkları bir uzlaşı var. Federasyon başkanları ile TFF başkanı arasında herhangi bir şart bana ulaşmadı. Futbol, siyasetin içindedir diyemem. Siyaset, futbolun içindedir, onu da diyemem. Her birinin diğerini etkileme durumu olabilir'' şeklinde cevapladı.
Suat Kılıç, şike soruşturması ile ilgili bir soruya, ''Şike soruşturması hukukun genel kurulları çerçevesinde devam etmesi lazım. Adaletin en kısa sürede herkes için tecelli etmesi lazım. Herkes savunmasını mutlak surette yapacaktır. Nihayetinde ortaya yargının kararı çıkacaktır'' dedi.
Beşiktaş'a yeni stat
Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na yeni seçilen Fikret Orman'ın yeni stat için bakanlığa geleceği hatırlatılması üzerine Bakan Kılıç, şunları söyledi:
''Beşiktaş eski başkanının ilk konusu da buydu. Dönemimizde Fenerbahçe çok modern bir stada kavuştu. Galatasaray çok modern bir stada kavuştu. Bu Beşiktaş'ın da hakkı olarak değerlendirilmeli. Eski yapıların yenilmesi kaçınılmaz. Bu stat yenilenecek. Bulunduğu yerde yenilenmesi bizim kanaatimizdir. Beşiktaş bir semt takımı. Stadı bu semtten uzaklaştırdığınız takdirde farklı bir sorun ortaya çıkabilir. Bu stadın yeniden inşasına gayret gösterilmesi gerekir.''