
Sporun önde gelen Türk yöneticileri, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecini etkin bir şekilde geçirmesi adına çalışmalara başladı.***
ANKARA
Uluslararası federasyonlarda önemli mevkilerde bulunan Türk yöneticilerin, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığı sürecinde yürütecekleri çalışmalar büyük önem taşıyacak.
Adaylık sürecinde yapacakları çalışmaları AA muhabirine değerlendiren federasyon başkanları, olimpiyat oyunlarına daha önce 4 kez aday olan ve istediği sonucu bir türlü alamayan İstanbul'un bu sefer dünyanın en büyük spor organizasyonunu düzenleyeceğine inandıklarını belirttiler.
Uluslararası ve Avrupa Halter Federasyonu Asbaşkanı Akkuş, yaptığı açıklamada, ''IOC üyeleriyle daha sıcak ilişkiler kurup İstanbul'un adaylığı sürecinde diyaloglarımızı sıklaştıracağız'' dedi.
Dünya Güreş Federasyonları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Rodika Yakşi ise İstanbul'u bu kez çok daha şanslı gördüğünü söyledi.
Avrupa Tekvando Birliği Asbaşkanı Metin Şahin de ''Süreçte, uluslararası federasyonlarda yer alan bütün Türk yöneticilere büyük görevler düşecek'' şeklinde konuştu.
Balkan Ülkeleri Cimnastik Federasyonu Başkanı Örsel ise açıklamasında ''Biz gerçekten olimpiyatlar için etkili lobi yapacak güce sahibiz'' değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa Masa Tenisi Federasyonu İcra Kurulu üyesi Oktay Çimen, ''Gerek dünya gerekse Avrupa'da her platformda İstanbul'un adaylığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz''dedi.
Avrupa Tenis Birliği Başkan Vekili Ayda Uluç da ''IOC üyeleriyle birebir görüşme yapma adına girişimlerimiz olacak'' şeklinde konuştu.