Dolar
32.31
Euro
35.07
Altın
2,232.97
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,715.00
BIST 100
9,079.97
Spor

Hedefleri bowlingde milli sporcu olmak

Mersin'de beden eğitim öğretmenlerinin tavsiyesiyle bowling oynamaya başlayan ve Okullararası Türkiye Bowling Şampiyonası'nda birinci olan kız öğrenciler, milli formanın hayaliyle çalışıyor.

06.11.2018 - Güncelleme : 06.11.2018
Hedefleri bowlingde milli sporcu olmak

MERSİN - MUSTAFA GÜNGÖR

Mersin'de beden eğitim öğretmenlerinin tavsiyesiyle bowling sporuna başlayan ve Okullararası Türkiye Bowling Şampiyonası'nda birinci olan kız öğrenciler, milli sporcu olmayı hedefliyor.

Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yapan ve aynı zamanda Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi de olan Niyazi Kutlay, bowlingin okul sporları arasında sayılmasıyla görev yaptığı okulda bir takım kurdu.

Daha önce bocceye başlayan kızların oluşturduğu takım, bir alışveriş merkezindeki bowling salonunda antrenman yapıp şampiyonalara hazırlandı.

Federasyon tarafından ilki geçtiğimiz aylarda Samsun'da düzenlenen Okullararası Türkiye Bowling Şampiyonası'na katılan öğrenciler, burada 46 takım arasından birinci olmayı başardı. 

Aleyna Nur Bozkurt: "Milli sporcu olma hedefim var" 

Takım sporcularından 11. sınıf öğrencisi Aleyna Nur Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bowlingin spor olarak okul takımları arasında kabul edilmesiyle kendilerinin de bir takım kurduklarını söyledi.

Çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını ancak vazgeçmediklerini anlatan Bozkurt, şöyle konuştu:

"Profesyonel bir eğitim almaya başladık. Teknik aksaklıklardan dolayı sorunlar oldu ve 1 yıl bu spora ara vermek zorunda kaldık. Bowlingin okul sporları arasına girmesiyle takım kuruldu. Zaten teknik bilgilere vakıf olduğumuz için biz direkt takıma girme şansını kazandık. Kentte alışveriş merkezindeki salonda antrenmanlara başladık. Mersin il birinciliğinin ardından Samsun'da 46 takım arasından da birinci olarak çıktık. Bundan sonra milli sporcu olma hedefim var. Bowlingle spor yapmaya başladım. Bu benim için çok özel. Her zaman devam ettirmek istiyorum."

Öğrencilerden 11. sınıfta okuyan Buket Bozkurt da liseye ilk başladıkları yıllarda bowling eğitimi aldıklarını aktardı.

Takım olarak özel bir bowling salonunda sabah müşterilerin yoğun olmadığı saatlerde antrenman yaptıklarını anlatan Buket Bozkurt, "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve il birincisi olduk. Ardından da takım olarak şampiyonaya katıldık. Burada birlik ve beraberlik sayesinde ilk katıldığımız turnuvada şampiyon olduk." diye konuştu.

Buket Bozkurt en büyük hedefinin milli takıma seçilmek olduğunu belirterek, "Ülkemizi temsil etmekten gurur duyarız. Bazı insanlar bowlingin spor olduğunu düşünmüyorlar. Farklı bir sporda ülkemizi temsil etmek çok gurur verici olur. İnşallah ileride iyi yerlere geliriz." ifadelerini kullandı.

Niyazi Kutlay: "Türkiye'de bir ilke imza attık"

Beden eğitimi öğretmeni Niyazi Kutlay ise Mersin'de bocce sporunun çok iyi yerlere geldiğini, eksiklikleri olan bowling sporunda da atağa geçip, bir kız takımı oluşturduklarını söyledi.

Öğrencilerin atışlarının gün geçtikçe geliştiğini anlatan Kutlay, hem okul takımı hem de spor kulübü olarak liglerde yarışabilecek durumda olduklarını vurguladı.

Dünyanın en büyük bowling salonlarından birisinin Samsun'da olduğunu anlatan Kutlay, burada Türkiye'de ilk kez bir şampiyona düzenlendiğini belirterek, "Şampiyonada 46 takım arasında ilk 8'e birinci olarak girmeyi başardık. İlk 8 takım sonra tekrar kendi aralarında yarıştı. 4 takım kaldı biz yine birinciydik. Finalde Samsun takımını kendi evlerinde 300 puan farkla yendik. Türkiye'de bir ilke imza attık." diye konuştu.

Bowling salonunun işletme sorumlusu Bülent Demir de öğrencilerin antrenman yapmaları için uygun saatleri ayarladıklarını, bowling sporunun daha da yaygınlaşması için çaba harcadıklarını bildirdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.