KOCAELİ
Alınan bilgiye göre, Emre Belözoğlu ve Orhan Ak, Mudanya'da bir programa gitmek için Eskihisar Feribot İskelesi'ne geldi.
Feribota binmek üzere oldukları sırada Emre Belözoğlu'na, Beşiktaş taraftarı oldukları ileri sürülen 5 kişi sözlü saldırıda bulundu. Olayın kavgaya dönüşmesinin üzerine iskeleye gelen jandarma ekipleri, tarafları ayırdı. Arbede sırasında Orhan Ak'ın ruhsatlı silahının yere düştüğü öğrenildi.
Daha sonra Emre Belözoğlu ve Orhan Ak ile 5 kişi, Eskihisar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek, birbirlerinden şikayetçi oldu.
Futbolcular, buradaki işlemlerinin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nden sağlık raporu aldı.
"Önce küfürlü sonra da fiziki saldırı gerçekleşmiştir"
Kulübün internet sitesinde "Şiddetle kınıyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada Emre'nin, özel işleri için Bursa'ya gittiği sırada yaşadığı olaya ilişkin bilgiler aktarıldı.
Futbolcunun olayda ciddi bir yaralanma yaşamadığı, gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Kamuoyu bilmelidir ki bu sezon Fenerbahçemize yönelik hain ve kahpece saldırılar zincirinin bu son halkası artık Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sabrının sınırlarını aşmıştır. Fenerbahçemize yönelik saldırılarda faillerin bulunup adalet önüne çıkarılamayışı yeni saldırılara zemin hazırlamakta ve yeni olaylar için suçlulara cesaret vermektedir" denildi.
"20 numara çığırtkanlıklarıyla hedef gösterenler..."
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Süper Lig'in 25. haftasında yapılan maçta yaşananların ardından, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın Emre ile ilgili sözlerine de gönderme yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.
"Kaptanımıza yönelik saldırıda failler kadar bu olaya azmettirenlerin de cezalandırılması gerekmektedir. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası kaptanımızı '20 numara' çığırtkanlıklarıyla hedef gösterenler ve ekranlardan kin kusanlar gelinen noktada eserleriyle gurur duyabilirler. Fenerbahçe, Türk sporunun ve Türk futbolunun asırlık bir çınarı, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bilinmelidir ki kulübümüze, şubelerimize ve sporcularımıza yapılan her saldırı Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılmış demektir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu sezon kulübümüze yapılan tüm bu saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyor, faillerin derhal bulunmasını ve azmettiricileriyle birlikte ivedilikle adalet önüne çıkartılmasını bekliyoruz."
Muhabir: Yunus Emre Günaydın, Fatih Gürbüz, Serdal Kalaycı