
Erzurum'da, ata sporunun gelecek nesillere aktarılması için, küçük yaştaki çocuklar ile gençlere ata binme ve cirit öğretiliyor.***
ERZURUM - Selami Küçükoğlu
Erzurum Atlı Spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir çok başarıya imza atan kulübün, çocuk ve gençlere ata sporunu sevdirmek için çaba harcadığını söyledi.
Dedeoğlu, ciridin gelecek nesillere aktarılması için çeşitli kulüplerde çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 100 ciritçinin bulunduğunu belirterek, ''Sadece bizim kulübümüzde yaşları 13 ila 17 arasında değişen 20 genç var. Bunların dışında çocuk yaşta ata binmeyi öğrenenlerin sayısı da oldukça fazla. Amacımız ata sporu ciridi gelecek nesillere aktarmak'' dedi.
Ciridi sevdirmek için kulübe Türkiye şampiyonluğu getiren başarılı sporcuları, gençlere örnek gösterdiklerini anımsatan Dedeoğlu, ''Yaşı ilerleyen ciritçi arkadaşlarımız zaman zaman antrenmanlara gelerek bu gençlere moral veriyor, taktik öğretiyor. Gençlerimiz kendileriyle böylesine yakından ilgilenen insanların olduğunu görünce ata sporuna dört elle sarılıyor'' diye konuştu.