Dolar
44.59
Euro
51.44
Altın
4,676.40
ETH/USDT
2,055.80
BTC/USDT
66,981.00
BIST 100
12,936.35
Sağlık

Tütün ve alkol kadar zararlı

Şeker, uzmanlara göre alkol ve tütün kadar zararlı ve bağımlılık yapıyor.

02.02.2012 - Güncelleme : 02.02.2012
Tütün ve alkol kadar zararlı

sekerleme 0302

Şeker, uzmanlara göre alkol ve tütün kadar zararlı ve bağımlılık yapıyor.***

ANKARA

Amerikalı uzmanlar, şekerin alkol ve tütün kadar zararlı ve bağımlılık yapıcı olduğunu öne sürerek, şeker konusunda yasal düzenleme yapılması gerektiği uyarısında bulundu. 
BBC'nin sağlık editörü Helen Briggs'in haberine göre, California Üniversitesi uzmanları, tüketimi büyük bir hızla artan şeker ve tatlandırıcı maddelerin kontrol altına alınması için vergilendirme gibi uygulamalara ihtiyaç olduğunu belirtti.
California Üniversitesi'nden pediatri uzmanları, şekerin alkol ve tütüne uygulanan kısıtlamaların uygulanmasını gerektirecek özellikte olduğunu öne sürerek, "güçlü şeker lobisine karşı zorlu bir politik mücadele ile karşı karşıya olduklarını" kaydetti.  

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın