Dolar
39.54
Euro
45.50
Altın
3,384.37
ETH/USDT
2,538.30
BTC/USDT
105,473.00
BIST 100
9,339.59
Sağlık

Patlamış mısır sanılandan sağlıklı

27.03.2012 - Güncelleme : 27.03.2012
Patlamış mısır sanılandan sağlıklı

patlamis misir

Özellikle yağsız patlatılmış mısır, abur cuburlar içinde göreceli olarak sağlıklı bulunuyor.***

ANKARA

Bilim adamları, patlamış mısırın içerdiği polifenoller sayesinde sanılandan da sağlıklı olduğunu bildirdi.
Alman "Wissenschaft Aktuell" internet sitesinin haberine göre, Amerikan kimyagerler derneğinin San Diego'da düzenlenen toplantısında sunum yapan Scranton üniversitesinden bilim adamı Joe Vinson, patlamış mısırda, sebze ve meyveden daha fazla polifenol olduğunu belirtti.
Bugüne kadar yapılan analizlerde, mısırdaki serbest polifenollere bakıldığını kaydeden Vinson, araştırmalarında toplam polifenole baktıklarını, özellikle dişlerin arasına takılan kabuklarda yüksek miktarda bu bitkisel antioksidandan bulunduğunu söyledi. 
Bir porsiyon patlamış mısırda yaklaşık 300 miligram polifenol bulunduğunu ifade eden Vinson, bunun, meyve ve sebzelerdekinden çok daha fazla olduğunu belirtti. Patlamış mısırdaki su oranının yüzde dört olduğunu söyleyen Vinson, bu nedenle polifenol yoğunluğunun çok yüksek olduğunu kaydetti. Vinson, meyve ve sebzelerin yüzde 90'a varan oranlarda su içerdiğini, bu yüzden polifenol yoğunluğunun daha düşük olduğunu anlattı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın