
Sağlık Bakanı Akdağ, kol ve bacak nakliyle ilgili ruhsatlandırma konusunu incelediklerini kaydetti.***
İSTANBUL
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu desteğiyle Pendik Green Park Oteli'nde düzenlenen Sağlık Eğitimi Kongresi sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Bir gazetecinin ''2 kol, 2 bacak nakli ile ilgili olarak böyle bir ruhsatlandırma var mıdır? Bundan sonra nasıl bir yol izlenecek? İzin verilecek mi?'' sorusu üzerine, bakanlık olarak bu konuyu incelediklerini belirten Akdağ, ''Bir bilimsel komisyon da kol, bacak ve yüz nakilleri yapılan hastanelerin bilgilerini istedi. 2 hafta içerisinde o bilgiler de komisyona gelecek. Yapılan işleri gözden geçireceğiz. Ona göre de tutumumuzu belirleyeceğiz'' diye konuştu.
Akdağ, durdurma iddialarına ilişkin de şunları kaydetti:
''Durdurma diye bir düşüncemiz yok ama doğrusu, bu soruşturmaların, bu incelemelerin sonuçları netleşinceye kadar bakanlık olarak meseleyi biraz daha yakından takip edeceğiz. Mevzuat şu şekilde belirlenmişti. Kuralları koyduk, üniversitelerin kendi bilimsel komisyonları ve bir anlamda da etik komisyonları marifetiyle kararlarını vermelerini ve taleplerini bakanlığa yapmalarını istedik. Ancak bu incelemeler sonuçlanıncaya kadar bu hususta bakanlık merkezi olarak da meseleyi çok daha yakın takip edeceğiz.''