Dolar
39.91
Euro
46.74
Altın
3,274.27
ETH/USDT
2,430.10
BTC/USDT
107,250.00
BIST 100
9,404.89
Sağlık

Kolin zengini yiyecekler hafızayı güçlendiriyor

Balık, yumurta, karaciğer, tavuk, süt ve barbunyanın da bulunduğu yiyicekleri tüketenler hafıza testinde daha iyi sonuç aldı.

24.11.2011 - Güncelleme : 24.11.2011
Kolin zengini yiyecekler hafızayı güçlendiriyor

yumurta

Balık, yumurta, karaciğer, tavuk, süt ve barbunyanın da bulunduğu yiyicekleri tüketenler hafıza testinde daha iyi sonuç aldı.***

NEW YORK

ABD'de yapılan bir araştırma, suda çözünür, besleyici değeri bulunan bir madde olan kolin açısından zengin besinleri tüketenlerin hafızalarının güçlendiğini gösterdi.
Araştırma, kolin maddesi açısından zengin, tuzlu su balıkları, yumurta, karaciğer, tavuk, süt ve aralarında soya ve barbunyanın da bulunduğu bazı baklagilleri tüketen kişilerin hafıza testlerinde daha iyi sonuçlar alabileceğini ortaya koydu.
Araştırma, ayrıca kolin maddesini tüketenlerin beyinlerinde, demansa bağlı olarak ortaya çıkan değişikliklere rastlanma oranının daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.
Kolinin, beynin hafıza ve diğer zihinsel kavrayış işlevlerinde önemli bir rol oynayan asetilkolin adlı sinir devim salgısının başlangıç molekülü olduğu biliniyor. Alzheimer hastaları üzerinde yapılan araştırmalar asetilkolin düşüklüğüyle Alzheimer hastalığı arasında bir ilişki bulunduğuna işaret ediyor.
Uzmanlar erkeklerin günde 550 miligram, kadınların ise günde 425 miligram kolin tüketmesini tavsiye ediyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın