
BURSA
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Petek Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul sütü projesinin, süt alışkanlığının kazandırılması, çocukların sağlıklı beslenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Ataman, mikrobiyal kaynaklı gıda zehirlenmelerinde belirtilerin tüketimden 6 saat sonra görülmeye başladığını belirterek, ''Sütü içtikten sonra rahatsızlanan çocuklarda görülen gıda zehirlenmesine benzemiyor. 7 milyon çocuğa süt dağıtıldı. Eş zamanlı rahatsızlanmaya bakıldığında, ilk etapta laktoz intoleransına benziyor. Yine de sütlerle ilgili analizler, daha net sonuç verecek. Biz, özellikle UHT sütten kaynaklanan bir zehirlenme olduğunu düşünmüyoruz'' dedi.
Ataman, özellikle son yıllarda fast food alışkanlığının yaygınlaşmasıyla süt tüketiminin sağlıklı nesiller açısından daha önemli hale geldiğini ifade eden Ataman, projenin kesinlikle devam etmesi gerektiğini anlattı.