Dolar
40.65
Euro
47.11
Altın
3,363.37
ETH/USDT
3,519.90
BTC/USDT
113,997.00
BIST 100
10,746.98
Sağlık

Estetik cerrah, heykeltıraş gibi olmalı

Estetik ameliyatları plastik sanatlardaki tasarım bazlı şekillendirme ve biçimlendirme işlemmlerine benziyor.

05.01.2012 - Güncelleme : 05.01.2012
Estetik cerrah, heykeltıraş gibi olmalı

estetik600

Estetik ameliyatları plastik sanatlardaki tasarım bazlı şekillendirme ve biçimlendirme işlemmlerine benziyor.***

İSTANBUL - Çiğdem Pala

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ethem Güneren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahide yeniden şekillendirme ameliyatlarının yapıldığını, bu ameliyatların aynı plastik sanatlardaki gibi tasarım bazlı şekillendirme ve biçimlendirme gerektiren işlemler olduğunu belirtti.
Ancak cerrahide malzemenin insan ve canlı dokular olduğunu, yaşam devam ederken bu işlemlerin yapıldığını ifade eden Güneren, ''Estetik cerrahide güzellik, oran, denge, simetri ve 3 boyutlu uyum gibi temel kavramlarla belirlenir. Estetik cerrah, bu hassasiyete ve öngörüye sahip olmalıdır. Estetik cerrah da aynı bir heykeltıraşın eserin bitmiş halini hayal edebilmesi gibi, ameliyattan sonra kalacak yara izini, dokuların yeni yerlerindeki duruşunu, yaklaşık hacmini ve biçimini görebilmelidir" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın