Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.60
BTC/USDT
70,000.00
BIST 100
9,130.50
Sağlık

17 yıllık çileli bekleyiş nakille sona erdi

Henüz ilkokula giderken diyalize girmeye başlayan Burak Dayan, 17 yıl sonra bağışlanan böbrek sayesinde sağlığına kavuştu.

09.11.2015 - Güncelleme : 09.11.2015
17 yıllık çileli bekleyiş nakille sona erdi Henüz ilkokula giderken diyalize girmeye başlayan Burak Dayan, 17 yıl sonra bağışlanan böbrek sayesinde sağlığına kavuştu. Nakli gerçekleştiren Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sinan Yol da Dayan'ın sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. (Vildan Tekcan - Anadolu Ajansı)

İstanbul

İSTANBUL - Hatice Şenses

Yüksek tansiyona bağlı havale geçiren, 10 yaşında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Dayan, 15 yılı periton, 2 yılı ise hemodiyaliz olmak üzere 17 yıl diyaliz tedavisi gördü. 

Geçen ay yakınını kaybeden bir ailenin organ bağışı yapmasıyla kendisine uygun böbreğe kavuşan Dayan'ın hayatında, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan başarılı operasyonla yeni bir sayfa açıldı.

Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böbrek yetmezliği teşhisiyle hayatının değiştiğini, 17 sene diyalize devam ettiğini söyledi. Dayan, "Diyalizden çıkınca yorgun oluyordum. Bazen tansiyonum düşüyordu bazen de yükseliyordu. Su içemiyordum. Hastalığım dolayısıyla eğitimimi de tamamlayamadım. 5. sınıfa kadar okuyabildim" diye konuştu.

"Hayatım yeniden başladı"

Yaklaşık bir ay önce vefat eden bir vatandaşın yakınları tarafından bağışlanan böbreğin kendisine uygun olduğu söylendiğinde yaşadığı duygunun tarifsiz olduğunu vurgulayan Dayan, şunları anlattı:

"O duygu açıkçası anlatılamaz yaşanması gerekiyor. Artık daha iyi yaşamaya bakacağım. Yeni bir hayata geçiyorum sonuçta. Bundan sonraki süreçte eğitimimi tamamlamayı düşünüyorum. İyi bir okul bitirip meslek sahibi olmak istiyorum. Yani tam hayata küsmüş gibiyken bağışlanan böbrek hayatımı yeniden başlattı. Organ bağışı yaparsanız birçok hastaya hayat verirsiniz."

Nakli gerçekleştiren Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Sinan Yol da naklin ardından Dayan'ın durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, "Hayati fonksiyonları da tekrar döndü ve rahat bir şekilde hayatını devam ettirebiliyor. Artık diyalize girmek zorunda da kalmıyor" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.