Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.06
ETH/USDT
3,588.80
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,039.40
Politika

'Sanayicilik vatanseverliktir'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,"Sanayicilik, vatanseverliktir. Sanayicilik, fedakarlıktır. Sanayicilik, bu ülkede hizmetin adıdır. Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasıdır. Sizler de bunun öncülerisiniz." dedi.

Adem Demir, Etem Geylan  | 21.03.2019 - Güncelleme : 22.03.2019
'Sanayicilik vatanseverliktir'

İstanbul

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Esenyurt'ta Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Yıldırım, nevruzun birçok anlamı olduğunu ifade ederek, "Hazreti Ali efendimizin doğum günü. Nevruz, yeni bin senenin başlangıcıdır. Sadece Türkiye'de değil, daha çok bizimle aynı inancı paylaşan gönül coğrafyamızda nevruz kutlanıyor. Bu vesileyle herkesin nevruzunu kutluyorum." diye konuştu.

"Türkiye'yi taşıyan bir ilçesiniz"

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci'nin başkan seçilmesi halinde çok güzel işler yapacağına inandığını söyleyen Yıldırım, kendilerine yetki verilmesi halinde, tüm işlerin yıldırım hızıyla tamamlanacağını belirtti.

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Birlikten güç, kuvvet ve güzellik doğar. Esenyurt'ta 3 bin fabrika var. Türkiye'nin üretiminin yüzde 7'sini Esenyurt yapıyor. Siz, Türkiye'yi taşıyan bir ilçesiniz. Onun için bu ilçeye, daha fazla yatırım yapmak gerekiyor. Çünkü üretiyor, istihdam sağlıyorsunuz. Bu ilçenin aşını, ekmeğini sağlayan bu fabrikalara gözümüz gibi bakmamız lazım. Sanayicilik, çile işidir. Para her yerde kazanılır. En zor kazanıldığı alan ise sanayiciliktir. Peki niye bu işi yapıyorlar? Çünkü, üretmek farklı bir durum ve duygudur. Çalışıp, sıkıntı çeker, zarar eder, sonunda bir eser ortaya koyup, karşısına geçip baktığınızda yüreğinizin yağı erir. O eseri ortaya çıkarmanın mutluluğunu başka yerde bulamazsınız. Sanayicilik, vatanseverliktir. Sanayicilik, fedakarlıktır. Sanayicilik, bu ülkede hizmetin adıdır. Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasıdır. Sizler de bunun öncülerisiniz."

Esenyurtlu sanayicilerin, altyapı eksiklikleri ve buna bağlı olarak beklentileri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "31 Mart'ı geçtikten sonra oturup konuşacağız. Ortak akılla çözüm bulacağız. Beni bilen bilir. Hiçbir zaman 'en iyisini ben bilirim' demedim. Her zaman damdan düşeni ararım. Sanayicilerle, kamyoncularla ilgili bir karar vermem gerektiğinde hep onlarla konuştum. Bunlarla konuşmadan karar almak yanlış olur. O insanlara ve ülkeye yazık edilir." diye konuştu.

Fabrika ziyareti

Yıldırım, daha sonra Esenyurt'ta elektrik malzemeleri üreten bir fabrikaya ziyarette bulundu.

Fabrikayı gezen Yıldırım, yetkililerden bilgi aldı. Binali Yıldırım daha sonra fabrika yemekhanesinde işçilerle öğle yemeği yedi.

İşçilere hitap eden Yıldırım, Esenyurt'un birçok büyükşehirden daha kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu belirtti. 

Esenyurt'ta AK Parti'nin adayının Azmi Ekinci olduğunu anımsatan Yıldırım, "Böyle devasa bir ilçeye çok güzel hizmet edecek bir adayımız var. O da benim meslektaşım, aynı üniversiteden mezunuz, bir mühendis. Daha önce milletvekili olarak Meclis'te beraber çalıştık. Şimdi de Esenyurt için, sizin için burada çalışmaya, sizin hayatınızı kolaylaştırmaya gayret edecek." ifadelerini kullandı. 

"Destanlarla dolu bir milletiz"

Yıldırım, Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformunun ev sahipliğinde Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde düzenlenen "Nevruz Kutlama Törenine" katıldı. 

Burada konuşan Yıldırım, nevruzun, birlik, bereket ve mutluluk demek olduğunu, bunun yarınlara da aktarılması gerektiğini söyleyerek, katılımcıların bayramını kutladı.

Türkiye'de insanları birbirine düşürmek isteyen ve vatandaşların arasına fitne fesat sokmak isteyenlere hiçbir zaman prim verilmediğini aktaran Yıldırım, "Biz bunu Çanakkale'de yaptık. İstiklal Harbi'nde yaptık. Biz bunu en son olarak 15 Temmuz'da yaptık. 15 Temmuz'da FETÖ alçak örgütü, asker kılığına girerek milletin, tankını, topunu, tüfeğini gasp ederek millete saldırdı. Ama milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümette şahsım, o gece, milletimizle birleştik. Bütünleştik. Meydanları doldurduk. Alçaklara hak ettikleri dersi verdik." diye konuştu.

Nevruzun, birlik, beraberlik ve kardeşliği güçlendireceğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Destanlarla dolu bir milletiz. Eğer, o destanları yazmasaydık, bugün, bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayamazdık. Farklılıklarımız olabilir. Olmalıdır da. Farklılıklarımız her zaman zenginliklerimizdir, güzelliğimizdir. Farklılıklarımızı kaşıyarak, bu ülkeye hizmet etmiş olmayız. Gözlerimizden düşen yaşlarımızın renginin aynı olduğunu unutmayalım. Acılar ve sevinçler hepimizdir. O halde, bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız."

"Zeynebiye Külliyesini bitmiş bilin"

Yıldırım, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yaptığı konuşmada önemli konulara temas ettiğini ifade ederek, "Kendisine çok teşekkür ederim. Şamil Bey, 40 yıllık arkadaşımdır. Dolayısıyla ben bu topluluğu iyi bilirim. Hocam, hiç endişeniz olmasın. Zeynebiye Külliyesini bitmiş, yapılmış bilin. Hayırlı uğurlu olsun. Bu toplumun, derdi benim derdimdir. Temel Karadeniz'in, Şamil Ayrım'ın ve Ali Özgündüz'ün derdidir. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize halel gelmesin. Yeter ki, ülkemize zarar vermeye çalışan bölücülere Allah fırsat vermesin."

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü çok önemsediklerini söyledi.

Caferilere yönelik eleştirilerin haksız olduğunu dile getiren Özgündüz, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ile CHP'de siyaset yapan eski vekil Ali Özgündüz'ü sahneye çıkartarak şunları kaydetti:

"İşte biz buyuz. Bir tarafımda AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, diğer tarafımda CHP eski Milletvekili Ali Özgündüz. İkisi de camiamızın çok sevdiği siyasetçiler. Bizde parti yarımı yok. Kim, bize el uzatır, adam yerine koyar, partisinden camiamızın insanlarına yer açarsa, biz de tercihimizi ondan yana kullanırız. Daha önce CHP Ali Özgündüz'ü aday gösterip vekil seçtirdi. Şimdi de AK Parti Şamil Ayrım'ı üçüncü bölgede milletvekili adayı gösterdi. Şamil Ayrım, çok fazla bir oy alarak milletvekili seçildi. 'Bize dönek' diye suçlamalarda bulunuyorlar. Bir yere falan döndüğümüz yok. Bir uyarım da camiama olacak. Kimse, Recep Tayyip Erdoğan'a dil uzatamaz. O, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıdır. 16 yıldır Türkiye'ye hizmet yapan birisidir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın