
Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Partiler değil şahıslar cezalandırılmalı'' dedi.***
ANKARA -Murat Muratoğlu/Bilal Yakınbaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde bazı AK Partili milletvekillerinin BDP'nin kapatılmasını istediklerine dair yapılan haber ve yorumlar üzerine değerlendirmede bulundu.
Akdoğan, ''Şahısların hataları sebebiyle partilerin tüzel kişiliklerinin cezalandırılması ileri demokrasiye uygun düşmeyen bir durumdur'' dedi.
Bazı AK Partili milletvekillerinin BDP'ye yönelik eleştirilerinin, kapatma davasına zemin hazırlamak için BDP'yi hedef haline getirme amacı taşıdığına dair yorumların gerçeklikle bağdaşmadığını vurgulayan Akdoğan, ''Bizim eleştirdiğimiz husus, legal bir siyasi partinin illegal bir örgütü sahiplenmeyi alenileştirerek hukuk sistemine bir dayatmaya girmeye çalışmasıdır. Terör ilişkisini reddetmek de demokrasinin gereğidir'' diye konuştu.